FNTT tiria galimą kriptovaliutų verslo sukčiavimą | KaunoDiena.lt

FNTT TIRIA GALIMĄ KRIPTOVALIUTŲ VERSLO SUKČIAVIMĄ

  • 1

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) atlieka tyrimą dėl kriptovaliutų projekto „Miner One“ vadovų galimo didelės vertės sukčiavimo, skelbia delfi.lt.

Tai naujienų portalui antradienį patvirtino FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė.

„Šiomis dienomis FNTT tyrėjai atliko ikiteisminiame tyrime būtinus procesinius veiksmus. Vienam asmeniui yra pareikšti įtarimai dėl didelės vertės sukčiavimo“, – sakė ji.

Kaip skelbia portalas, pagrindinis projekto vadovas yra Pranas Slušnys, „Miner one“ komandoje dirbo ir buvęs „Go Vilnius“ vadovas Darius Udrys, taip pat buvęs Vyriausiosios rinkimų komisijos narys, buvęs Registrų centro Vilniaus filialo direktoriaus pavaduotojas Jonas Udris.

Pasak naujienų portalo, nuo 2018-ųjų vasario iki pernai gegužės projektas iš investuotojų surinko 8 213 virtualios valiutos – etherių, gegužės, kai valiuta buvo konvertuota, kainomis ji buvo verta apie 4,5 mln. Jungtinių Valstijų dolerių.

Delfi.lt teigimu, projekto vadovai skelbė vaizdo įrašus, jog už pinigus buvo įsigyti konteineriai ir kriptovaliutų kasimo įranga. Vasarį verslininkai informavo vežantys konteinerius su įranga į Charkovą Rytų Ukrainoje, vėliau komunikacija nutrūko. L. Slušnio ir J. Udrio telefonai penktadienį buvo išjungti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ir atsiranda dar durnių, kurie tiki tom kriptovaliutom ? Man jie kelis kartus skambino, pasiunčiau ant trijų raidžių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS