Internete siūlo „žolės“. Kas už tai gresia? | KaunoDiena.lt

INTERNETE SIŪLO „ŽOLĖS“. KAS UŽ TAI GRESIA?

Neseniai portalą pasiekė skaitytojo Eriko nuogąstavimas, kad vienoje socialinio tinklalapio „Facebook“ grupėje laisvai siūloma įsigyti narkotinių medžiagų.

„Facebook“ išplatintame skelbime matoma kanapių, dar žinomų kaip „žolė“, nuotrauka, o šalia nurodytos kainos, už kiek galima įsigyti šios narkotinės medžiagos. „Ranka į ranką“, – skelbia užrašas. Už 3 g šios medžiagos tektų atseikėti 30 eurų, o už 20 g – 130 eurų. Įraše skelbiama, kad galima įsigyti įvairių rūšių narkotinių medžiagų, kurios neva yra „rimtos“.

Lietuvos policijos atstovas Ramūnas Matonis portalą patikino, kad apie šį atvejį policijai yra žinoma. Tačiau statistikos, kiek bandoma platinti narkotikų internete, nėra. Visgi specialistas pastebi, kad tokių atvejų yra užfiksuojama nemažai, o virtualioje erdvėje siūlomi įvairių rūšių narkotikai. „Užfiksuojama nemažai atvejų, kai internete siūlomos įvairios narkotinės medžiagos, o paaiškėja, kad tai tėra apgaulė“, – sako R. Matonis ir patikina, kad už šiuos pažeidimus asmenys yra traukiami atsakomybėn.

Baudžiamojo kodekso 260 straipsnis numato atsakomybę už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Asmuo, kuris neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų. Jei platinami dideli kiekiai, atsakomybė yra dar griežtesnė – laisvė gali būti atimta nuo aštuonerių iki dešimties metų. Asmuo, kuris neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, pardavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų.

GALERIJA

  • Internete siūlo „žolės“. Kas už tai gresia?
"Facebook" nuotr.
Gairės: narkotikai, narkotikų platinimas, narkotikų platinimas internete, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Sasha

#StayHigh #CannabisInLt

ona

nu nezinau, j ei gaudytu, tai gal maziau butu, dabar pilnas FB duzgia, Narkotika, nlegalios zigaretes ir t.t. gal but gerai suzinot kam tokius skelbimmus siusti, kad butu atkreipta i juo s demesi

Nu nu

Tokia tai ta laisvė pas mus, bailūs nukvakėliai nusprendžia už tave ko tau negalima, nors tai nekenksmingiau nei tabakas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS