Ispanijoje sulaikytas kaltinamasis riaušių prie Seimo byloje | KaunoDiena.lt

ISPANIJOJE SULAIKYTAS KALTINAMASIS RIAUŠIŲ PRIE SEIMO BYLOJE

Ispanijoje sulaikytas ieškomas kaltinamasis riaušių prie Seimo byloje Arnoldas Kriskis.

Tai BNS pirmadienį patvirtino Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Paiešką vykdantys pareigūnai, atlikę paieškos veiksmus, nustatė, kad šis ieškomas vyras slapstosi Ispanijoje, Taragonos mieste.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdyba, informacija operatyviai buvo perduota Ispanijos teisėsaugos pareigūnams.

Jie, vykdydami Lietuvos išduotus Europos arešto orderius, spalio 9 dieną Taragonoje sulaikė ieškomą asmenį. Šiuo metu yra sprendžiamas klausimas dėl kaltinamojo perdavimo Lietuvai.

Ieškomas vyras kaltinamas dalyvavimu riaušėse 2021 metų rugpjūtį prie Seimo rūmų bei pasipriešinimu pareigūnams, taip pat svetimo turto pagrobimu bei pasikėsinimu įvykdyti didelės vertės svetimo turto pagrobimą kitoje byloje.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai 1981 metais gimusio vyro paiešką vykdė nuo šių metų gegužės.

Liepą A. Kriskio paiešką paskelbė ir riaušių bylą prie Seimo nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas, buvo pakeista ir kardomoji priemonė: iš rašytinio pasižadėjimo neišvykti į suėmimą.  

A. Kriskis į teisiamąjį bylos posėdį neatvyko birželio 21 dieną, jis taip pat nebuvo atvykęs į gegužės 17 ir gegužės 24 dienos posėdžius.

Kaltinimai riaušių prie Seimo byloje yra pareikšti 87 asmenims, į posėdžius, kaip įprasta, visi jie nesusirenka. Beveik visi kaltinamieji yra laisvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

klp

Kam nepatinka gyventi LT- atimti pilietybę ir deportuoti, o ne sodinti i kalejimą ir išlaikyti!

demo KRAT I JA

nubaust grieztai skaudziai negailestingai butina ir labai svarbu vakcinatoriu ir QR kodai sikanciam DEMOKRATIJOS REZIMUJ

Faktas

Taip vadinama riaušių byla yra užsakyta ir suklastota korumputo ir kriminalinio landzbergių klano, kuris valdo visą pseudoteisėsaugą. Ar kada nors atsakys ta nusikalstama-kriminalinė grupuotė už savo kriminalinius veiksmus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS