Kazacho bandymas papirkti VSAT pareigūnę baigėsi areštine | KaunoDiena.lt

KAZACHO BANDYMAS PAPIRKTI VSAT PAREIGŪNĘ BAIGĖSI AREŠTINE

  • 1

Neteisėtai Šengeno erdvėje buvęs ir vilkiką su puspriekabe, kurios numeriai negaliojo, vairavęs kazachas Medininkų punkte nesėkmingai bandė papirkti pasienietę. Net kelis sykius dėl baudžiamosios atsakomybės įspėtas užsienietis nesiliovė siūlyti VSAT pareigūnei „susitarti“, tad buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Sekmadienį vidurdienį Medininkų punkte pasieniečiai patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 53-ejų Kazachstano piliečio ir jo vairuoto balninio vilkiko „Volvo“ dokumentus. Prie Kazachstane registruotos transporto priemonės buvo prikabinta puspriekabė „Schmitz“. Patikros metu paaiškėjo, kad lietuviški jos registracijos numeriai negalioja, todėl puspriekabės išgabenti iš Lietuvos neleista.

Kontrolės metu taip pat nustatyta, kad užsienietis Šengeno erdvėje išbuvo devyniomis dienomis ilgiau nei leido jo turėta viza.

Tuomet vyras dokumentus tikrinusiai pasienietei ištiesė pasą, kuriame buvo dešimties eurų kupiūra. VSAT pareigūnė užsienietį įspėjo, kad už tokius veiksmus gresia baudžiamoji atsakomybė. Kazachas patvirtino tai žinąs, tačiau sumanymo papirkti savo pareigas vykdžiusią pasienietę neatsisakė. Vėl pinigus paimti pasiūliusį vyrą VSAT pareigūnai sulaikė ir uždarė į areštinę.

Vilniaus rinktinėje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia bauda, laisvės apribojimas arba areštas.

VSAT pranešime pažymima, kad vyrui taip pat teks susimokėti administracinę 30 eurų baudą už transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimą.

Dėl neteisėto buvimo Šengeno erdvėje VSAT pareigūnai kazachui skyrė įspėjimą ir įpareigojo per nustatytą laikotarpį išvykti iš Lietuvos. Tai užsienietis privalės padaryti išgirdęs ir įvykdęs teismo nuosprendį dėl papirkimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nu jo 10 Eur

kai Euras tiek kietas ir tokia inflecija 10Eur cia tats pats kaip pareigunuj semkiu lukstu i delna paspjaudyt...... kazaxai nu kokiu zmogum reikia but ka 10 Eur kysi pakist... ir kokiu zmogum but ka ji paimt ??? su 10Eur kysiu....pora ruliuku sikpopierio... jus ka galvojat ????.... 10Eur kysis...ziauru....neverksim jei negerbiat lietuvos pareigunu .... nu bent save gerbkit neturit daugiau isvis neduokit...dekit ranka prie sirdies i sakykit ka neturiu ....- pareigunas ne zveris neatims tu jusu paskutiniu 10Eur...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS