Kontrabandinės cigaretės į Lietuvą atplaukė upe | KaunoDiena.lt

KONTRABANDINĖS CIGARETĖS Į LIETUVĄ ATPLAUKĖ UPE

  • 0

Šalčininkų rajone palei sieną su Baltarusija tekančioje upėje pasieniečiai aptiko atplukdytą kontrabandinių rūkalų krovinį. Į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų rankas pateko 18 tūkst. pakelių cigarečių.

Penktadienio naktį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai naktinio vaizdo matymo įranga Merkio krante, Baltarusijos pusėje, užfiksavo du įtartinus asmenis. Šioje vietoje upė įteka į Lietuvą. Netoliese yra Šalčininkų rajono Tabariškių kaimas. Pasieniečiai fiksavo, kaip du vyrai iš Baltarusijos pusės į Merkį, kurio plotis čia tesiekia kelis metrus, nuleido stačiakampio formos ryšulius ir pasišalino į savo šalies gilumą.

Į nurodytą vietą nuvykę pasieniečių patruliai patikrino Merkio prieigas Lietuvos pusėje, tačiau čia jokių asmenų nebuvo. Pareigūnai dar patikrino vietoves ties artimiausiais Tabariškių bei Ažubenio kaimais, tačiau nieko įtartino irgi neaptiko.

Iš upės už maždaug už 350 metrų nuo sienos pasieniečiai ištraukė 18 tarpusavyje suraišiotų bei juoda plėvele apklijuotų ryšulių. Juose rasta 18 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital Super Silms“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su visais mokesčiais siektų 143 tūkst. litų.

Dėl kontrabandos ikiteisminį tyrimą pradėję Vilniaus rinktinės pasieniečiai toliau aiškinasi įvykio aplinkybes. Šiame VSAT padalinyje saugomas Merkyje rastas cigarečių krovinys.

GALERIJA

  • Kontrabandinės cigaretės į Lietuvą atplaukė upe
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS