Buvęs Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas deportuotas iš Lietuvos | KaunoDiena.lt

BUVĘS VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETO DĖSTYTOJAS DEPORTUOTAS IŠ LIETUVOS

Ketvirtadienį iš Lietuvos išsiųstas čia nepageidaujamas ispanas, buvęs Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas Miquel Puertas (Migelis Puertas).

„Šiandien ryte jo Lietuvoje jau nebėra. Jis išsiųstas į kilmės šalį“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas.

Jo teigimu, policija ispaną sulaikė rugpjūčio 25 dieną Kaune, tada dviem paroms jis buvo uždarytas į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje.

Vėliau, anot pasieniečių atstovo, teismas leido ispaną laikyti ilgiau, kol bus priimtas sprendimas jį išsiųsti iš šalies.

Detaliau, kodėl M. Puertas išsiųstas iš šalies BNS nekomentavo nei Valstybės sienos apsaugos tarnyba, nei Vidaus reikalų ministerija, nei Valstybės saugumo departamentas.

Viešai skelbiamame Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąraše ispano nėra, tačiau, BNS žiniomis, ispanas yra neviešame nepageidaujamų asmenų sąraše.

Apie ispano sulaikymą ketvirtadienį pirmas pranešė naujienų portalas alfa.lt.

Jo teigimu, dėstytoju dirbęs M. Puertas dėl savo „tautinę nesantaiką kurstančių ir Lietuvą žeminančių“ pareiškimų neteko darbo Lietuvoje, o vėliau buvo apsigyvenęs prorusiškų separatistų valdomame Donecke.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

DIEDUKAS

štai ir matom lietuvos DEMOKRATIJA.O BLIAUNA BLTARUSIJA,BATKA.BATIA VYK LAUK VISAS CHOLERINES ŽIŪRKES IŠ ŠALIES.LAI JANKIAI JOMIS RŪPINASI.

Bet

Reikėjo į Ukrainą išsiųst.

Rokas

Putino batą laižyti jis galės ir kitur.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS