Iš Lietuvos keliavęs siras bandė apsimesti lenku | KaunoDiena.lt

IŠ LIETUVOS KELIAVĘS SIRAS BANDĖ APSIMESTI LENKU

  • 0

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė autobusu į Lenkiją vykusį, įtariama, Sirijos pilietį. Užsienietis dokumentų patikros metu VSAT pareigūnams pateikė suklastotą lenkišką asmens tapatybės kortelę.

Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį autobusą „Setra“, pažymėtą lietuviškais registracijos numeriais. Juo reisu iš Rygos į Kelną vyko grupė keleivių.

Kontrolės metu vienas jų VSAT pareigūnams ištiesė 25 metų Lenkijos piliečio vardu išduotą asmens tapatybės kortelę. Šis dokumentas pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų, todėl vyras buvo išlaipintas iš autobuso.

Kalvarijos pasieniečiai greitai išsiaiškino, kad pateiktas dokumentas – klastotė, o lenkiškai kalbintas keliautojas akivaizdžiai nesuprato nė vieno žodžio. Netrukus jis prisipažino esąs 20 metų Sirijos pilietis.

Po apklausos užsienietis uždarytas į areštinę. Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS