Iš Marijampolės ligoninės pabėgęs pavojingas recidyvistas – sulaikytas | KaunoDiena.lt

IŠ MARIJAMPOLĖS LIGONINĖS PABĖGĘS PAVOJINGAS RECIDYVISTAS – SULAIKYTAS

Iš Marijampolės ligoninės šeštadienio vakarą pabėgęs už sunkius nusikaltimus ir tris žmogžudystes teistas ir pavojingu recidyvistu pripažintas Jevgenijus Vorobjovas – sulaikytas.

Tai sekmadienį portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovas Renatas Siaurusaitis. Bėglys pristatytas į Marijampolės kalėjimą.

Primename, kad Lietuvos kalėjimų tarnyba šeštadienio vakarą pranešė, kad iš Marijampolės ligoninės 1982 metais gimęs nuteistasis dingo apie 21.05 val.

Policija nurodė, kad Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas buvęs  informuotas, kad J. Vorobjovas iš ligoninės pabėgo apie 20.10 val.

Nuteistasis atlikinėjo bausmę Marijampolės kalėjime ir buvo pristatytas į ligoninę, kurioje nuo  kovo 28-osios gydytas dėl širdies sutrikimų. Iš jos vyriškis pasišalino apsirengęs ligoninės pižama.

Lietuvos kalėjimų tarnyba  pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kalinio pabėgimo. Nuteistasis buvo įtrauktas į asmenų, kurie yra linkę pabėgti, sąrašą.

Portalas „Delfi“ pranešė, kad pabėgėlis teistas dėl trijų žmonių nužudymo bei kitų sunkių nusikaltimų, o į laisvę turėjo išeiti ne anksčiau kaip po 18 metų.

Nuteistas už plėšimą, J. Vorobjovas su kitu nuteistuoju tuometiniame Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime nužudė vyrą, buvusį toje pačioje kameroje. Mažiau nei po mėnesio įvykdė antrą žmogžudystę: traukinyje, kuriuo iš Vilniaus į Klaipėdą buvo vežami kaliniai, su tuo pačiu bendrininku pasmaugė dar nepilnametį nuteistąjį. Mėgino nužudyti ir dar vieną, bet šis pasipriešino ir pabėgo nuo smaugikų. 2001-aisiais Vilniaus apygardos teismas J. Vorobjovui skyrė 10 metų nelaisvės, nes nusikaltimus padarė būdamas nepilnametis.

„Delfi“ nurodo, kad prieš trejus metus, sėdėdamas Kybartų pataisos namuose, J. Vorobjovas išgirdo 14 teismo nuosprendį – Kauno apygardos teismas už dar vieno kalinio nužudymą skyrė 13 metų laisvės atėmimo.

Prieš šešerius metus Alytaus pataisos namuose J.Vorobjovas užpuolė tuometinį Sveikatos priežiūros tarnybos vadovą Albertą Jankauską. Medikas apžiūrėjo kitą kalinį, tuo metu J.Vorobjovas smeigė jam į kaklą išaštrintu šaukšto kotu.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Socialinė darbuotoja

Ir rusas, ir recidyvininkas ! Ir valdiška nemokama lietuviška duona maitinamas ? ? Ir dar ilgai ?

nx

DE-POR-TA-CI-JA

Taigi taigi

Tų pačių įvykių skirtingas traktavimas. .....................Mums rašistinės Putino Rusijos agresija prieš Ukrainą - niekuo neišprovokuotas, nusikalstamas, grobikiškas karas prieš suverenią šalį, tuo tarpu, mūsiškei Kremliaus šunaujai tai - rusų išsivaduojamasis karas iš ukropų nelaisvės. ...................Tas pats ir su Jevgenijum Vorobjovu. ............Mums jis - pavojingas nusikaltėlis recidyvistas, o Kremliaus šunaujai - aktyvus kovotojas už "russkij mir", vertas aukščiausio apdovanojimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS