Mechanikas teisme aiškinsis, kodėl pardavė jam remontuoti paliktus traktorius | KaunoDiena.lt

MECHANIKAS TEISME AIŠKINSIS, KODĖL PARDAVĖ JAM REMONTUOTI PALIKTUS TRAKTORIUS

  • 1

Greičiau nei per mėnesį baigtas ikiteisminis tyrimas – Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje turto pasisavinimu kaltinamas 34-erių metų transporto priemonių mechanikas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, kurie nustatė, kaip ūkininko traktorius galėjo pasisavinti juos remontavęs mechanikas.

Tyrimo duomenimis, ūkininkui 2019 metų pavasarį vienas Šiaulių rajono ūkininkas ieškojo specialisto, kuris galėtų suremontuoti jo žemės ūkio techniką. Ūkininkui pavyko rasti vieną mechaniką, kuris sutiko juos remontuoti. Pirmiausia mechanikui buvo atvežtas vienas traktorius, kurį kaltinamasis sutvarkė, tačiau po kurio laiko transporto priemonė vėl sugedo. Tada kaltinamas technikas išsiėmė iš traktoriaus ir išsivežė tvarkyti užsikimšusią variklio aušinimo sistemą.

Po kurio laiko mechanikas sutvarkė kitą ūkininko traktorių, tačiau tolimesniam remonto pasiliko birių medžiagų stūmimo peilio prikabinimo mechanizmą. Pas mechaniką atsidūrė ir trečiasis traktorius-krautuvas – sutvarkęs jį, kaltinamasis pasiėmė krautuvo priekinį tiltą, nes jį reikėjo remontuoti papildomai. Pasitikėdamas remontininku ūkininkas jam pristatė dar vieną naujesnį traktorių, kurį taip pat reikėjo tvarkyti. Taip mechaniko namuose atsidūrė vienas traktorius ir trys žemės ūkio technikos dalys.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų visuma leidžia įtarti, kad kaltinamasis turimą ūkininko traktorių pardavė žemės ūkio techniką superkančiajai įmonei, o traktorių dalis pardavė į metalo supirktuvę. Ūkininkas, neatgaudamas technikos ir nesusisiekdamas su mechaniku, kreipėsi į teisėsaugą. Pareigūnams pradėjus ikiteisminį tyrimą parduotas traktorius buvo surastas mechaniko kieme.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.

Nukentėjęs ūkininkas pareiškė civilinį ieškinį 38 800 eurų sumai.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas laisvės atėmimu iki dešimties metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kad

..atrodo,kad vien žulikai aplink.kuom bepasitikėti,kad net remontui priduoto daikto negali atgauti...?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS