Nepasimokė: su įtartinu kemperiu rusas įkliuvo antrą kartą | KaunoDiena.lt

NEPASIMOKĖ: SU ĮTARTINU KEMPERIU RUSAS ĮKLIUVO ANTRĄ KARTĄ

  • 2

Panemunės punkte pasieniečiai sulaikė įtartiną kemperį, kurį į Kaliningrado sritį automobilvežiu gabeno Rusijos pilietis. Pernai lapkritį šis užsienietis irgi turėjo reikalų su pasieniečiais, kai per tą patį Panemunės punktą bandė išvežti, įtariama, Anglijoje pavogtą kitą kemperį.

Šeštadienį Panemunės kontrolės  punkte dirbę VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Bardinų pasienio užkardos pareigūnai kartu su muitininkais tikrino iš Lietuvos vykusio automobilvežio „Iveco Daily“ rusiškais numeriais ir jo vairuotojo, 41-erių Rusijos piliečio, dokumentus. Automobilvežiu į Kaliningrado sritį buvo gabenamas kemperis „Clermont SE“ angliškais numeriais.

Abiejų tarnybų pareigūnams kilo įtarimų, kad kemperio VIN numeriai gali būti suklastoti. Tyrimo metu bus  atlikta ekspertizė ir nustatyta, ar transporto priemonė nėra vogta.  Dėl identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vairuotojas po apklausos paleistas. Kemperis saugomas Pagėgių rinktinėje.

Šis Rusijos pilietis pernai lapkritį per Panemunės punktą iš Lietuvos į  Kaliningrado sritį vairavo mikroautobusą, prie kurio buvo prikabintas kemperis „Impression 500“ angliškais numeriais. VSAT pareigūnai tuomet išsiaiškino, kad kemperis nuo 2016 m. birželio kaip vogtas buvo ieškomas Anglijos teisėsaugininkų. Tuomet Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuris vyksta iki šiol.

Kemperis „Impression 500“ tebesaugomas Pagėgių rinktinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

matai

/ateiviams/ viskas atleidziama nes tai buve musu /ponai /draugai/ gal dar griz tai prisimins gerucius ir atleis?.....

Vikas

Kas i sali ileidzia uzsienieti, kuris jau buvo papuoles del nusikaltimo? Jokios kontroles...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS