Paaiškėjo teisme: P. Gražulis ne kartą lankėsi „Judex“, iš darbuotojų skolinosi pinigų | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO TEISME: P. GRAŽULIS NE KARTĄ LANKĖSI „JUDEX“, IŠ DARBUOTOJŲ SKOLINOSI PINIGŲ

Seimo narys Petras Gražulis ne kartą lankėsi šaldyto maisto gamybos įmonėje „Judex“, dalyvaudavo su ja susijusiuose pasitarimuose, skolinosi iš įmonės darbuotojų pinigų ir dalijo jiems patarimų.

Tai paaiškėjo pirmadienį Vilniaus apygardos teisme liudijus „Judex“ technologei, buvusiai generalinio direktoriaus pavaduotojai Rasai Tušienei.

Ji tvirtino Seimo narį ne kartą sutikusi įmonėje, kalbėjusi telefonu apie šaldyto maisto gamybą ir net skolinusi jam pinigų, nepaisant to, kad nėra jo bičiulė.

Moteris pirmadienį per teismo posėdį teigė neprisimenanti, kokias sumas ir kiek kartų P. Gražuliui skolinusi prieš penkerius–šešerius metus.

„Didelių sumų nesinešioju. (...) Vieną (kartą – BNS) tai tikrai atsimenu, bet gal buvo ir daugiau kartų“, – sakė R. Tušienė.

Teisėjai pasiteiravus, kodėl ji skolinusi pinigų P. Gražuliui, „Judex“ darbuotoja atsakė, kad taip pasielgusi, nes matydavo jį įmonėje.

Ji tvirtino Seimo narį ne kartą sutikusi įmonėje, kalbėjusi telefonu apie šaldyto maisto gamybą ir net skolinusi jam pinigų, nepaisant to, kad nėra jo bičiulė.

Liudytoja patvirtino, kad 2015 metais Seimo narys dalyvavo „Judex“ darbuotojų susitikime Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno padalinio viršininko kabinete, kur svarstyti bendrovės reikalai. Ji sakė nežinanti, kokiu tikslu ten lankėsi politikas ir kas jį pakvietė.

Pirmadienį apklausta bendrovės „Kelionių panorama“ direktorė Kristina Graužinienė sakė, kad 2015–2016 metais „Judex“ komercijos direktorė ir tuometinė Seimo nario P. Gražulio padėjėja Patricija Pachomovaitė užsakydavusi lėktuvų bilietus sau, P. Gražuliui ir jo sūnui.

„Užsakymai būdavo ir raštu, ir skambučiais“, – teigė ji.

Pasak liudytojos, visas sąskaitas už nupirktus bilietus apmokėdavo „Judex“.

„Tik pamenu, kad jie prašydavo, jog P. Gražulio pavardė nekoreliuotų (nebūtų nurodoma – BNS) sąskaitose“, – sakė K. Graužinienė.

Buvusi Seimo nario žmona Raminta Gražulienė per teismo posėdį sakė, kad P. Gražulis niekada nedirbo „Judex“ ir neturėjo šios įmonės akcijų. Jos žiniomis, vienintelis akcininkas yra Sigitas Mačiulis, jos pusseserės vyras.

Pirmadienį paskelbtuose R. Gražulienės parodymuose per ikiteisminį tyrimą ji tvirtino, kad P. Gražulį ir S. Mačiulį siejo draugiški santykiai, politikas galėjo padėti, patarti verslininkui, ypač jo verslo pradžioje.

Anot jos, įmonėje anksčiau buvo įdarbinta Londone gyvenanti duktė Gabrielė, sūnus Martynas Gražulis dirba „Judex spauda“ projektų vadovu.

Pati R. Gražulienė „Judex“ nedirba nuo 2012 metų, su P. Gražuliu ji oficialiai išsituokė 2013-aisiais, tačiau jau nuo 2000-ųjų nesidomi, kuo šis užsiima ir kur gyvena.

Buhaltere šaldyto maisto gamybos įmonėje dirbusi moteris perėjo dirbti į „Judex spauda“, vėliau nusipirko 100 proc. šios bendrovės akcijų.

Tęsti liudytojų apklausą P. Gražulio baudžiamojoje byloje Vilniaus apygardos teismas planuoja rugsėjo 29 dieną.

Generalinė prokuratūra kaltina P. Gražulį nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario piktnaudžiavus Seimo nario padėtimi, dėl ko žalos patyrė valstybė.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios bendrovės „Judex“ galbūt siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą. Taip pat jis, anot kaltintojų, siūlė Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Kaltinamajame akte rašoma, kad Seimo narys padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

Seimo narys kaltę kategoriškai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kiukas

Teks Gražulį paskelbti šventu ir neliečiamu. Tą sako gargždiškių balsuotojų balsai išrinkę kaip geriausią seimo narį. O jeigu būtų Maskvos pravoslavijos tikintysis , ko gera paskelbtų ir šventuoju. Juk korupcija yra amžina ,šventa ir nenugalima.

Ona

Nepuldinėk pas Gargždiškius su gėlėmis ir pinigû išJudex nereikės prašinėti .Gėda ilgaliežuviui gyventi su skolomis.

taigis

Sitokie brudai dirba seime,dauguma jie visi vienodi,ir musu lietuva jau sunaikinta is pamatu,kada zmones renka durnius,apsimetelius nieko gero nelauk,Smetono laiku tokius ismesdavo su lig diena,niekas tokius glusius nerinkdavo,tokie net prie seimo nepriartedavo,o siandien tik tokius ir terenka,atsakymas ,tokie ir rinkejai,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS