A. Paleckis bus teisiamas dėl L. Kasčiūno šmeižimo, partizanų niekinimo | KaunoDiena.lt

A. PALECKIS BUS TEISIAMAS DĖL L. KASČIŪNO ŠMEIŽIMO, PARTIZANŲ NIEKINIMO

  • 8

Dėl rengimosi šnipinėti Rusijai kalintis Algirdas Paleckis bus teisiamas už tai, kad šmeižė Seimo narį, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Lauryną Kasčiūną, niekino partizanus.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, praėjusių metų rugsėjo mėnesį A. Paleckis vieno socialinio tinklo kanale, manoma, turėdamas tikslą paniekinti ir pažeminti Seimo narį, viešai išsakė apie jį melagingus, tikrovės neatitinkančius bei jį žeminančius teiginius.

Be to, pasak prokuratūros, pasisakydamas apie Lietuvos pokario ginkluotą rezistenciją, A. Paleckis pateikė ją kaip JAV padarytą žalą Lietuvai ir tuo, kaip įtariama, menkino pokario ginkluotos rezidencijos dalyvius, priskirdamas jiems tik neigiamus kovos motyvus ir nutylėdamas rezistencinės kovos tikslą ginti Lietuvos laisvę.

„Tokiu savo užgauliu ir viešu pasisakymu kaltinamasis neigė ir šiurkščiai menkino SSRS atsakomybę už vykdyto genocido metu žmonių žūtis pokario ginkluotos rezistencijos Lietuvoje metu, perkeliant atsakomybę JAV ir nutylint SSRS vaidmenį ir menkino pokario ginkluotos rezistencijos Lietuvoje dalyvius“, – teigiama pranešime.

Baudžiamoji byla dėl šmeižimo bei viešo pritarimo tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams, jų neigimo ar šiurkštaus menkinimo perduota Kauno apylinkės teismui.

Prokuratūros duomenimis, kaltinamasis savo kaltės nepripažįsta.

A. Paleckio atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstamą veiką jis padarė būdamas teistas už tyčinį nusikaltimą neišnykus teistumui, t. y. būdamas recidyvistu.

Baudžiamajame kodekse griežčiausia už žmogaus šmeižimą numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki vienų metų, už tarptautinių nusikaltimų neigimą – iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Už šnipinėjimą A. Paleckis buvo nuteistas pusšeštų metų laisvės atėmimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

manau

Tai tiesiog sakralinė auka ir pavyzdys visiems kitaminčiams, - nedrįskite net galvoti , visiems bus kaip A.Paleckiui, o po šio teismo atsiras dar kas nors, šis rėžimas turi aišku tikslą - sunaikinti bet kokią minties ir žodžio laisvę.

A

Kas yra raudonos uteles? Dusna daros ?:D

Pilietis

Na kol tarybine armija išvijo fašistus gal ir buvo partizanai, o paskui tapo eiliniais banditais, apiplešinejančiais naktimis ir žudant kaimu gyventojus kol buvo galutinai išrukyti iš mišku
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS