Per parą pasieniečiai neįleido iš Baltarusijos į Lietuvą 22 migrantų | KaunoDiena.lt

PER PARĄ PASIENIEČIAI NEĮLEIDO IŠ BALTARUSIJOS Į LIETUVĄ 22 MIGRANTŲ

  • 6

Pastarąją parą pasieniečiai neleido iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai patekti 22 migrantams, sekmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos teritorijoje tokių asmenų nesulaikyta penktą parą iš eilės, o Lenkijos pareigūnai į savo šalį neįleido 15 iš Baltarusijos ėjusių migrantų.

Nė vienas iš 22 apgręžtų migrantų neturėjo jokių dokumentų, suteikiančių teisę legaliai atvykti ar būti Šengeno erdvėje. Kaip įprasta tokiais atvejais, įvertinus jų būklę, nuspręsta grąžinti asmenis į Baltarusiją.

Šeštadienį naktį ties Šalčininkų rajonu Baltarusijos pusėje iššauta signalinė raketa. Dar dvi raketas, paleistas kaimyninės šalies teritorijoje, tamsiu paros metu fiksavo ties Varėnos rajonu patruliavę Lietuvos VSAT pareigūnai. Ties Lazdijų rajonu Baltarusijos pusėje šeštadienį paryčiais, manoma, iš automatinio šautuvo iššauti šeši pavieniai šūviai.

Lietuvos pasieniečiams praėjusią parą tarnybinių ginklų pasienyje panaudoti neteko.

Penktadienį į Lietuvą nebuvo įleisti septyni neteisėti migrantai, ketvirtadienį nefiksuota nė vieno mėginimo patekti iš Baltarusijos, trečiadienį neįleista 12 užsieniečių, antradienį – 16, pirmadienį – 8, sekmadienį – 44.

Iš viso šiemet pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįleido 1310 neteisėtų migrantų. Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsibrauti į Latviją yra 2599. Neįleistųjų į Lenkiją šiemet yra 3465.

Pernai nuo rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kada baigsis

tos atliekos

Anonimas

O gal žmonės iš Ukrainos , kodėl šitų neįleidžia.Tarp ukrainiečių tokio gymio daug žmonių yra

Psichol.

Faktiškai Lietuva okupuota,reikia tik valdymą perimti.Nejaugi nesuprantate.Be karo Lietuvoje sugrįžo kas buvo migrave iš Lietuvos.Tuo klausimų reikėtų gerai pagalvoti,pagalbokite kas tarp žodžių yra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS