Pareigūnai sulaikė beveik 2 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą: bandė paslėpti medienoje | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI SULAIKĖ BEVEIK 2 MLN. EURŲ VERTĖS CIGAREČIŲ KONTRABANDĄ: BANDĖ PASLĖPTI MEDIENOJE

  • 0

Pirmadienį Lietuvos muitininkai ir pasieniečiai pasienyje su Baltarusija sulaikė beveik 2 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Scania“ į Raigardo kelio postą atvažiavo pirmadienį, apie 13 valandą. Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją gabenantis 20,5 tonos medienos krovinį.

Muitinės ir pasienio pareigūnams krovinys pasirodė įtartinas – pastuksenus į medieną buvo girdėti duslus garsas, būdingas tuščiavidurėms ertmėms.

Pradėjus detalų patikrinimą, paaiškėjo, kad mediena buvo priedanga nelegaliam kroviniui. Jos viduje aptiktos slėptuvės, pilnos baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital MS“.

Pirminiais duomenimis (slaptaviečių ardymo ir rūkalų skaičiavimo darbai dar nebaigti), iš viso šiuo vilkiku galėjo būti gabenta apie 560 tūkst. pakelių rūkalų, jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1,94 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, o vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą, rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir piniginį užstatą.

Pasak muitininkų, mediena – tradicinė ir viena dažniausių priedangos prekių rūkalų kontrabandai gabenti: cigaretės paprastai slepiamos krovinyje išpjovus tuščias ertmes. Rečiau pasitaiko atvejai, kai rūkalai vežami supakavus juos į tuščiavidures lentas, rastus ir pan.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS