Pasieniečiai į Lietuvą neįleido 13 migrantų: įkliuvo lietuvis, vežęs aštuonis sirus | KaunoDiena.lt

PASIENIEČIAI Į LIETUVĄ NEĮLEIDO 13 MIGRANTŲ: ĮKLIUVO LIETUVIS, VEŽĘS AŠTUONIS SIRUS

Per praėjusią parą, nuo šeštadienio vidurnakčio iki sekmadienio, pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 13 migrantų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių šeštadienį įleisti du užsieniečiai. Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Šeštadienį vakare Vilkaviškio rajone pasieniečiai sustabdė du, pirminiais duomenimis, Lenkijos link važiavusius automobilius. Juos vairavo Lietuvos piliečiai, skelbia VSAT.

Vienu iš automobilių, vienatūriu, buvo vežami aštuoni vyrai. Pirminiais duomenimis, jie gali būti Sirijos piliečiai. Pasieniečiai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Taip pat aiškinamasi, kaip ir kada užsieniečiai pateko į Lietuvą.

Penktadienį VSAT pareigūnai neįleido keturių sieną neteisėtai kirsti bandžiusių užsieniečių. Nuo antradienio iki ketvirtadienio iš Baltarusijos neteisėtai bendrą 679 km valstybių sieną bandžiusių kirsti migrantų nebuvo. Pirmadienį pasieniečiai apgręžė devynis asmenis, sekmadienį – tris.

Latvijoje šeštadienį situacija nesikeitė. Šeštadienį pasieniečiai apgręžė 70 užsieniečių, penktadienį – 52, ketvirtadienį – 60, trečiadienį – 69, antradienį – 83, pirmadienį – 56.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko beveik 8 tūkst., tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Biznis

Veza daug kas babajus i vokietija: ir furos , lengvosios , tarnybines masinos. Uz viena galva du tukstanciai doleriu!

>>>Žmogui

bet koks protingas

Žmogus

biznį daro..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS