Pasienyje su Lenkija sulaikyta kokaino siunta, prie Baltarusijos – hašišo | KaunoDiena.lt

PASIENYJE SU LENKIJA SULAIKYTA KOKAINO SIUNTA, PRIE BALTARUSIJOS – HAŠIŠO

  • 1

Lietuvos muitininkai trečiadienį sulaikė dvi dideles narkotikų siuntas, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Naktį į trečiadienį ties Kalvarija sulaikytas Rusijos pilietis, automobilio akumuliatoriuje įrengtoje slėptuvėje vežęs 3,6 kg kokaino. Rytą Medininkuose, įvažiuodami į Baltarusiją, įkliuvo dar du Rusijos piliečiai, automobilio lubose ir kuro bake vežę 38,4 kg hašišo.

Bendra tądien sulaikytų kvaišalų vertė juodojoje rinkoje – apie 720 tūkst. eurų.

Lietuvos muitinės mobiliosios grupės pareigūnai spalio 8-osios vakarą ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu sustabdė iš Lenkijos į Lietuvą įvažiavusį automobilį „Mercedes Benz S500“, vairuojamą Rusijos piliečio I. M.

Rusas pareigūnams sakė užsiimantis verslu ir grįžtantis iš viešnagės pas draugą Vokietijoje, tačiau labai susinervino muitininkams nusprendus mašiną detaliai patikrinti. Tam reikėjo nuvykti į Kybartus.

Patikrinimas užtruko iki vėlyvos nakties. Trečiadienio rytą, Kybartuose tikrindami „Mercedes Benz“ mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, pareigūnai atkreipė dėmesį į vieną iš automobilio akumuliatorių. Netrukus paaiškėjo, jog tai muliažas: akumuliatoriuje rastas 3,64 kg svorio paketas ir trys pakeliai druskos. Manoma, kad jie į akumuliatoriaus dėžę sugrūsti kaip savotiški amortizatoriai.

Nustatyta, kad šio kokaino vertė juodojoje rinkoje siekia 360 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų kontrabandos. Ketvirtadienį rusas suimtas trims mėnesiams.

Tos pačios dienos rytą Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Medininkų kelio poste patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“, juo į Baltarusiją iš kelionės po Vakarų Europą važiavo du Rusijos piliečiai, giminaičiai M. P. ir V. N.

Patikrinus automobilį rentgenu, stoge aptikta slėptuvė su plastikiniais paketais, vėliau jų rasta dar daugiau. Dalis kvaišalų slėpti degalų bake.

Iš viso pusbrolis ir pusseserė vežė 38,4 kg hašišo, jo vertė juodojoje rinkoje siekia 380 tūkst. eurų.

Abu rusai sulaikyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ketvirtadienį Vilniaus miesto teismas M. P. suėmė trims, o jo bendrakeleivę V. N. – dviem mėnesiams.

Muitinės kriminalistų nuomone tai buvo „tranzitinė“ narkotikų kontrabanda. Manoma, kad kvaišalų krovinį abiem atvejais kurjeriai paėmė Nyderlanduose arba Belgijoje ir turėjo nugabenti į Rusiją ar Baltarusiją.

Tai jau penktas stambus kvaišalų kontrabandos sulaikymas šiemet Lietuvos muitinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lietuvis

Lietuvai jokios zalos nepadare tai tik tranzitine salis, tai nx musu pareigunai juos sulaikineja. Pas mus kalejimai ir taip pilni darmajedu savu tai dar ir rusus sodinam. Teisingai nes juk labai turtinga salis, galim visus pasaulio nusikaltelius islaikyti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS