Po septynerius metus trukusios paieškos – teisiamųjų suolas | KaunoDiena.lt

PO SEPTYNERIUS METUS TRUKUSIOS PAIEŠKOS – TEISIAMŲJŲ SUOLAS

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir pasikėsinimu įvykdyti narkotinių medžiagų kontrabandą kaltinamas tris kartus Lietuvoje teistas kaunietis A.T.

Ikiteisminis tyrimas Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos Kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdyboje buvo pradėtas dar 2007 metų pabaigoje, tačiau sulaikyti įtariamojo ilgai nepavyko.

Po beveik septynerius metus trukusios įtariamojo A.T. paieškos, šių metų spalį jis buvo rastas Nyderlanduose ir pargabentas į Lietuvą.

Kaltinamasis neprisipažįsta padaręs nusikalstamą veiką. A.T. gresia nuo dešimties iki penkiolikos metų laisvės atėmimo.

Pasak pareigūnų, 2007 metų gruodžio pabaigoje Vilniuje buvo sustabdytas automobilis „Opel Vectra“, kuriuo į Rusiją vyko šiaulietis E.P. kartu su moterimi D.S.  Patikrinus jų automobilį, bagažinėje padarytoje slėptuvėje rasta beveik 20 kilogramų kanapių.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad pastarieji gabeno kanapes į Rusiją, turėdami tikslą jas platinti. Abiem gabentojams buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

Vėliau ikiteisminis tyrimas moters atžvilgiu buvo nutrauktas – jos veiksmuose nebuvo nusikalstamos veikos.  Tiriant įvykio aplinkybes nustatyta, kad įtariamoji nežinojo, kokį siuntinį gabena į užsienį.

Praėjus keliems mėnesiams nuo ikiteisminio tyrimo pradžios buvo paskelbta kito įtariamojo A.T. paieška. Tiriant įvykio aplinkybes paaiškėjo, kad šis įtariamasis galimai organizavo šias nusikalstamas veikas.

2009 metų kovą Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžiu šiaulietis E.P. buvo pripažintas kaltu dėl narkotikų kontrabandos, jam paskirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas trylikai metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS