Prieš teismą stos kvaišalus platinusi mažeikiškių šeima | KaunoDiena.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOS KVAIŠALUS PLATINUSI MAŽEIKIŠKIŲ ŠEIMA

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis kaltinami šeši mažeikiškiai.

Prokuratūros teigimu, ikiteisminio tyrimo metu nustatyti asmenys, kurie praėjusių metų vasario–gegužės mėnesiais galėjo platinti narkotines ir psichotropines medžiagas. Manoma, kad 54-erių ir 45-erių buvę sutuoktiniai ir jų 20-metis sūnus pardavinėjo kanapes ir amfetaminą kitiems mažeikiškiams.

Pas kaltinamą tėvą Mažeikiuose esančiame bute ir namo rūsyje kratų metu rasta daugiau nei kilogramas kanapių, taip pat heroino, amfetamino, nelegaliai laikytas Latvijos piliečio pasas. Motinos namuose rasti 3 vienetai šaudmenų, kuriuos ji, manoma, buvo įgijusi iš kito mažeikiškio. Buvusių sutuoktinių sūnaus automobilyje praėjusių metų gegužę rasti folijos lankstinukai su amfetaminu.

Šiaulių VPK nuotr. 

Be to, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kaip dar vienas kaltinamasis, 35-erių mažeikiškis, šių metų kovą pirko psichotropines medžiagas iš šeimos tėvo. Tyrimo duomenimis, pirkėjas kvaišalus įgijo priėjęs prie praviro daugiabučio, kuriame gyveno pardavėjas, lango.

Minėtame daugiabutyje buvo du šalia esantys butai, priklausantys kaltinamojo šeimai. Policijos pareigūnams atliekant kratą viename butų, buvo bandoma paslėpti kitame bute esančias narkotines ir psichotropines medžiagas. Šiame bute buvusi 46-erių mažeikiškė išmetė kvaišalus pro buto langą.

Šiaulių VPK nuotr. 

Buvusiems sutuoktiniams ir jų sūnui pareikšti kaltinimai neteisėtu disponavimu dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų turint tikslą jas platinti. Vyras ir moteris taip pat kaltinami neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Taip pat šeimos tėvui pareikšti kaltinimai dėl fizinio asmens dokumento laikymo be teisėto pagrindo, o motinai – dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis. Šaudmenis jai pardavęs vyras kaltinamas neteisėtu disponavimu šaudmenimis. Kvaišalus bandžiusi slėpti mažeikiškė kaltinama kito asmens padaryto sunkaus nusikaltimo slėpimu, o amfetaminą pirkęs vyras bus teisiamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmams.

Šiaulių VPK nuotr. 

GALERIJA

  • Prieš teismą stos kvaišalus platinusi mažeikiškių šeima
  • Prieš teismą stos kvaišalus platinusi mažeikiškių šeima
  • Prieš teismą stos kvaišalus platinusi mažeikiškių šeima
  • Prieš teismą stos kvaišalus platinusi mažeikiškių šeima
Šiaulių VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS