Radviliškyje sulaikytas degalinę bandęs apiplėšti ginkluotas vaikinas | KaunoDiena.lt

RADVILIŠKYJE SULAIKYTAS DEGALINĘ BANDĘS APIPLĖŠTI GINKLUOTAS VAIKINAS

  • 0

Kai balandžio 3-iosios paryčiais Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė degalinės apiplėšimu įtariamą asmenį, pamanė, kad tai – nenaudėlis vienišius. Tačiau ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad 20-metis Kelmės rajono gyventojas nusikaltimą planavo ir jo daryti vyko su dviem bendrininkais iš Radviliškio rajono.

Pranešimo apie ginkluoto ir kaukėto asmens vizitą Radviliškyje esančioje degalinėje policija sulaukė balandžio 3-ąją, prieš pat 5 valandą ryto. Skambino išgąsdinta operatorė, kuri informavo, kad ką tik į degalinę buvo užėjęs juoda kauke veidą prisidengęs vyras ir, grasindamas šaunamuoju ginklu, pareikalavo pinigų. Kadangi degalinėje įrengta gera pinigų apsaugos sistema ir darbuotoja pinigų paimti bei jų atiduoti įsibrovėliui neturėjo galimybės, šis tuščiomis išeiti nepanoro, pareikalavo cigarečių. Pagrobęs 8 pakelius „Camel“, kaukėtasis pasišalino.

Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai pagal operatorės nurodytus požymius operatyviai pradėjo įtariamojo paiešką. Važiuodami V. Landsbergio-Žemkalnio gatve, jie staiga pamatė iš sodų teritorijos išeinantį vyrą su maišeliu rankoje. Pagal aprangos požymius jis buvo labai panašus į degalinės užpuoliką. Sustabdę vyrą, pareigūnai patikrino jo maišelį ir rado pagrobtąsias cigaretes, o iš striukės kišenės ištraukė juodą kaklaskarę, kuri buvo panaudota kaip kaukė, vykdant nusikaltimą. Iš kur cigaretės – sulaikytasis paaiškinti negalėjo, o šautuvą prisipažino išmetęs sodų teritorijoje, kur pareigūnai jį ir surado. Paaiškėjo, kad į medžioklinį šautuvą panašus šautuvas yra pneumatinis.

Taigi per dešimt minučių po pranešimo apie plėšimą Šiaulių apskrities policijos Radviliškio rajono komisariato pareigūnai sulaikė nusikaltimu įtariamą asmenį ir jį izoliavo nuo visuomenės. Už viešosios tvarkos pažeidimus ir fizinio skausmo sukėlimą anksčiau jau teistas vaikinas yra 3 mėnesiams suimtas.

Po savaitės areštinėje atsidūrė ir antras plėšimu įtariamas asmuo - 19-metis Radviliškio rajono gyventojas. Jis belangės siekė išvengti visomis priemonėmis. Pamatęs policijos pareigūnus, įtariamasis spruko nuo jų, sulaikomas susigrūmė su kriminalistais, jiems priešinosi. Būtent, šio vaikino automobiliu bendrininkai važiavo vykdyti plėšimo į degalinę ir daryti dar vienos nusikalstamos veikos. Teismas sankcionavo jo suėmimą dviem mėnesiams.

Balandžio 15-ąją savo gyvenamojoje vietoje buvo sulaikytas ir trečiasis minėto plėšimo dalyvis – taip pat 19-metis Radviliškio gyventojas, policijos pareigūnams žinomas dėl jo anksčiau įvykdytų vagysčių ir fizinio skausmo sukėlimo. Jam skirta kardomoji priemonė - suėmimas taip pat dviem mėnesiams.

Visiems trims sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl plėšimo ir dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę. Ši trijulė balandžio 2 d. pasikėsino Šiauliuose apvogti lombardą. Apie pusę devintos vakaro jie automobiliu „Audi A6“ atvažiavo į Šiaulius ir sustojo prie Vilniaus g. esančio lombardo. Į vidų užėjo 20 metis, o jo bendrininkai liko automobilyje. Tačiau nusikalstamos veikos padaryti jiems nepavyko. Kai vaikinas, neva, norėdamas pirkti, paprašė mobilaus ryšio telefono ir, jį apžiūrinėdamas, pradėjo artėti prie laukujų durų, lombardo darbuotoja paspaudė pavojaus mygtuką, kurio pagalba buvo užrakintos durys ir vaikinas nebegalėjo išeiti lauk.

Niekur nedirbantys vaikinai iš nusikalstamų veikų neprasigyveno, o štai laisvę prarado.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS