Per riaušes prie Seimo sužalotam policininkui darbovietė sumokėjo apie 25 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

PER RIAUŠES PRIE SEIMO SUŽALOTAM POLICININKUI DARBOVIETĖ SUMOKĖJO APIE 25 TŪKST. EURŲ

Per riaušes 2021 metų rugpjūtį prie Seimo akmeniu sužalotam policininkui darbovietė sumokėjo 24-25 tūkst. eurų.

Tai Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdyje įvardijo pats nukentėjęs pareigūnas. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo valdybos vyresnysis specialistas Andrejus Voronovas trečiadienį buvo apklaustas kaip nukentėjusysis riaušių byloje.

„Patyrus sužalojimą, išmokami pinigai, tai numatyta statute“, – sakė A. Voronovas.

Pasak jo, jo sveikatos sutrikdymas įvertintas kaip apysunkis. Jam buvo atlikta kelio operacija, plyšo meniskai, buvo sužaloti raiščiai, juos teko siūti, policininkas šešias savaites praleido gulėdamas su ištiesta koja, negalėjo vaikščioti, į darbą grįžo tik pavasarį.

A. Voronovas pasakojo, kad, būdamas namuose, gavo skambutį iš vadovybės vykti į rinktinę, nes prie Seimo vyko neramumai, policininkas nuvyko į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kiemą.

Pasak A. Voronovo, į pagalbą policininkams prie Seimo atvyko Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

„Minia užstojo kelią, minią atstūminėjom, asmenys reiškė nepasitenkinimą. Pajutau, kaip didelės apimties akmuo pataikė į kelį, man nepavyko savęs apsaugoti“, – pasakojo nukentėjęs policininkas.

Jis vėliau per riaušių bylos tyrimą atpažino septynis įtariamuosius.

Trečiadienį byloje liudiję policininkai pasakojo, kad susirinkę prie Seimo asmenys spardė pareigūnų skydus, spjaudėsi, įžeidinėjo policininkus, į juos skriejo ne tik akmenys, bet ir penkių litrų talpos buteliai. Vienam policininkų akmuo pataikė į šalmą, šis sunkiai galėjo pastovėti.

Trečiadienį kaip nukentėjusieji apklausiami Vilniaus apskrities policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Pajutau, kaip didelės apimties akmuo pataikė į kelį, man nepavyko savęs apsaugoti.

Viešojo saugumo tarnybos darbuotoja liudijo, kad per sprogimą prie Seimo per riaušes 2021 metų rugpjūtį ji neteko sąmonės.

Tuo metu vienas policijos pareigūnas liudijo, kad tarp susirinkusiųjų prie Seimo jis pamatė galimai neblaivią moterį ir nusprendė nustatyti jos girtumą, taip pat jos  asmenybę.

Pareigūno teigimu, kai jis moterį paėmė už parankės, ši jam įkando į žastą.

Policininkas teismo salėje atpažino su juo taip galimai pasielgusią kaltinamąją Oksaną Pročkailo. Ją teismas taip pat įspėjo dėl replikavimo per posėdį iš vietos.

„Įspėju, kad būsit pašalinta iš teismo salės, jei nesilaikysit posėdžio tvarkos“, – sakė teisėja Zina Vilnienė.

Policininkas taip pat liudijo, kad į juos pasipylė akmenų kruša, minioje buvo provokuojančių asmenų, jie ragino mėtyti akmenis į pareigūnus.

„Kada dar gausim dar progą pamėtyti akmenis į policijos pareigūnus“, – bylos medžiagoje užfiksuoti galimo provokatoriaus žodžiai.

Į posėdį trečiadienį neatvyko per 20 kaltinamųjų, du savavališkai išvyko į užsienį, nors jiems skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, jie posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu.

Teisėja Z. Vilnienė taip pat paskelbė, kad advokatui Valerijui Kirpičnikovui už neatvykimą į spalio 11-osios posėdį be pateisinamos priežasties skirta 300 eurų bauda. Tokio pat dydžio bauda skirta ir dar 11-ai kaltinamųjų.

Kaip skelbė BNS, neseniai Ispanijoje sulaikytas ieškomas kaltinamasis riaušių prie Seimo byloje Arnoldas Kriskis. Paiešką vykdę pareigūnai nustatė, kad vyras slapstosi Taragonos mieste.

Kaltinimai riaušių prie Seimo byloje yra pareikšti 87 asmenims, į posėdžius, kaip įprasta, visi jie nesusirenka. Beveik visi kaltinamieji yra laisvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Visa širdimi su mitingavusiais

Jurbarko sadistas mergaitei išmušė dantis,sulaužė žandikaulį,bet tokie va ,,teisingi''teismai tatai įvertino kaip nesunkų sužalojimą.Bet va mentui,gavusiam akmeniu,kurių maišas jiems ,,nematant '',buvo atgabentas į numanomų išprovokuotų riaušių vietą,teisėja jau išlankstė kaipo sunkų sužalojimą,išmokant 25 tūkst jaurų kompensaciją.Čia ne dvigubi standartai lyginant šarvais prisidengusį policajų su apsirengusia trapia vasariška apranga mokinuke?Baltais siūlais siūta begėdiškai politizuota byla ,norint susidoroti su kitaip manančiais ir diktatoriško režimo nepalaikančiais piliečiais.Po tokių drakoniškų susidorojimų kur tau nedidės besipriešinančių ir prakeiksmus laidančių žmonių...

kaunietis

Kas dave leidima tai besnegeniai Bilitaite svaistyti musu visu uzdirbtus pinigus?Kai uz dyka gauna tai ir svaisto

išvada

Babytė žlobą sumušė ir į pirštą įkando kai šis jai rankas ir šonkaulius laužė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS