Policija už karantino pažeidimus Šeimų maršo organizatorių ir dalyvių nebaus | KaunoDiena.lt

POLICIJA UŽ KARANTINO PAŽEIDIMUS ŠEIMŲ MARŠO ORGANIZATORIŲ IR DALYVIŲ NEBAUS

Policija nepradės administracinės teisenos „Didžiojo šeimos gynimo maršo“  organizatoriams dėl karantino ribojimų užtikrinimo renginio metu, nebus baudžiami ir atskiri reikalavimų nesilaikę žmonės. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis teigia, kad dėl to, jog renginio dalyviai nepaisė karantino reikalavimų, policija organizatorių atsakomybės neįžvelgė.

„Pagrindinė problema buvo ta, kad savivaldybė išdavė leidimą tokiam skaičiui žmonių, ir tai jau automatiškai suponavo, kad užtikrinti visiško karantino reikalavimų laikymosi tikrai yra neįmanoma“, – Eltai teigė R. Matonis.

Policijos departamentas taip pat informavo, kad renginio organizatoriai, policijos vertinimu, ėmėsi visų įmanomų priemonių, kad tų reikalavimų būtų laikomasi.

„Organizatoriai tiek savo svetainėje prieš renginį informavo visus, kad privalo laikytis, tiek nuo scenos buvo raginami žmonės, kad būtų laikomasi reikalavimų, tiek Vingio parke buvo įrengtos dezinfekcinės stotelės. Tai tikrai tų priemonių, mūsų nuomone, organizatoriai ėmėsi pakankamai, kad būtų laikomasi reikalavimų“, – sakė R. Matonis.

„Vėlgi užtikrinti, kad kiekvienas žmogus laikytųsi tų reikalavimų, fiziškai tikrai buvo neįmanoma ir pareigūnai, kiek galėjo, įspėjo žmones ir atkreipė dėmesį prieš renkantis į renginį“, – pridūrė jis.

Pagrindinė problema buvo ta, kad savivaldybė išdavė leidimą tokiam skaičiui žmonių, ir tai jau automatiškai suponavo, kad užtikrinti visiško karantino reikalavimų laikymosi tikrai yra neįmanoma.

Būtent dėl šių priežasčių, R. Matonio teigimu, administracinė teisena nebuvo pradėta.

„Visa tai įvertinus nuspręsta, kad nėra kažkokios tiesioginės tyčios ir teisena nepradėta. Organizatorių kaltės čia mes neįžvelgėme“, – informavo Policijos departamento atstovas.

Jis taip pat praneša, kad reaguojant į iššūkius, kilusius „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ metu, Vilniaus policija kreipėsi į sostinės savivaldybę, kad ateityje prieš išduodant leidimus tokio masto renginiams komisijoje dalyvautų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovas. R. Matonio teigimu, NVSC atstovo funkcija turėtų būti vertinti, ar toks renginys yra galimas epidemiologiniu požiūriu.

„Dabar savivaldybėje jau yra gautas prašymas, mūsų žiniomis, dėl birželio 15-17 d. renginio, tai jau šioje komisijoje dalyvauja ir NVSC atstovas, kuris ir vertina, ar toks leidimas gali būti išduotas epidemiologiniu požiūriu, ar ne“, – informavo R. Matonis

„Policija vertina būtent viešosios tvarkos galimus pažeidimus, o tas specialistas vertina būtent epidemiologiniu požiūriu, ar toks renginys galimas, ar jis nepažeis karantino“, – pridūrė jis.

Pirmieji apie policijos sprendimą nepradėti administracinės teisenos pranešė portalas 15min.lt.

Gegužės 15-ąją sostinės Vingio parke vykusios akcijos dalyviai siekė išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą. Nors renginyje leista 7 tūkst. dalyvių, jų, policijos duomenimis, buvo iki 10 tūkstančių.

Maršo iniciatoriumi ir vadovu nurodomas buvęs „tvarkietis“ Raimondas Grinevičius, tarp organizatorių yra ir humoristas Artūras Orlauskas, Nacionalinio susivienijimo narys Algimantas Rusteika, tinklalapio infa.lt vadovas Arvydas Daunys.

Organizatoriai po pirmojo pavykusio renginio pranešė birželio viduryje planuojantys ir antrąjį. Jei bus išduotas leidimas, žadama rengti trijų dienų mitingą prie Seimo ir vienos dienos mitingus prie Vyriausybės bei Lietuvos radijo ir televizijos.

 

„Didysis šeimos gynimo maršas“ Vingio parke

Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

taigi

Žydrieji komjaunuoliai siundė, gąsdino, grasino, šmeižė, tik kad nėra prie ko prikibti.

be

sio termino policine valdzia neapsieina nes tai s ovietpalikimo kgb...istyniai farai su genocidines nostalgijos palikimu iaugusiu i ju makaule;;;;;;

Lietuvis

Lietuvos režimas šį kartą nebaus bet sekantį karta suvalgys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS