Senolės vyru apsimetęs pareigūnas padėjo sulaikyti telefoninius sukčius | KaunoDiena.lt

SENOLĖS VYRU APSIMETĘS PAREIGŪNAS PADĖJO SULAIKYTI TELEFONINIUS SUKČIUS

  • 2

Senyvo amžiaus kaimynės vyru apsimetęs Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vaidotas Žilys padėjo sulaikyti moterį apgauti mėginusius telefoninius sukčius, pirmadienį pranešė Policijos departamentas.

Liepos 24 dieną apie 19 val. 81-erių metų senolei būnant namuose, Utenoje, į laidinį telefoną paskambino vyriškis, kuris prisistatė gydytoju Romu Karbausku ir paprašė už Anglijoje dirbančios dukros sužalotą mergaitę atvykusiam asmeniui, tariamam sužalotos mergaitės broliui, perduoti tam tikrą sumą pinigų, skirtų mergaitės gydymui.

Sutrikusi senolė į namus atėjusiam nepažįstamam asmeniui atidavė turėtus 7 tūkst. eurų.

Kitą dieną moteriai vėl paskambino tas pats apsišaukėlis gydytojas ir pranešė, kad sužalotos mergaitės gydymui reikia dar daugiau pinigų. Šį kartą moteris suprato, kad tai gali būti sukčiai, todėl pranešė apie skambutį kaimynystėje gyvenančiam V. Žilui.

Pareigūnas perėmė ir toliau tęsė pokalbį su telefoniniais sukčiais apsimetęs senutės vyru Pranu. Pokalbis truko daugiau nei dvi valandas, o Prano buvo klausiama, kiek jis turi pinigų. Neva patikrinęs slėptuvę, pareigūnas patikino, kad ten dar yra likę 9 tūkst. eurų. Tariamas gydytojas paprašė išsikvietus taksi juos atvežti į banką ir pervesti į nurodytą sąskaitą, tačiau senuku apsimetęs pareigūnas tvirtino, kad to padaryti nesugebės, nes yra labai senas, silpnos sveikatos, raiša koja, į miestą beveik neišeina, todėl jam reikia pagalbos.

Vėliau sukčius teigė rašantis „susitaikymo protokolą“ – pasak policijos, greičiausiai jis bandė užtęsti pokalbį, kol buvo ieškoma, kas galėtų atvažiuoti pasiimti pinigų.

V. Žilys jau buvo pakvietęs pastiprinimą ir keletas policijos pareigūnų laukė pasislėpę pasaloje namo viduje bei prieigose. Netrukus į senutės duris pasibeldė 45-erių metų vyras, kurį V. Žilys su kolegomis sulaikė. Lauke buvo sulaikyti ir atokiau automobilyje laukę du sukčiaus bendrininkai: 25-erių metų vyras ir 24-erių metų moteris. Visi įtariamieji buvo sulaikyti ir patalpinti į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, atliekami procesiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Pirmiausia – informuoti policiją

Policijos duomenimis, per šiuos metus Utenoje tai jau 11-as ikiteisminis tyrimas, dėl telefoninių sukčių išviliotų pinigų. Paprastai įkalinimo įstaigose esantys sukčiai paskambina į laidinį telefoną senyvo amžiaus žmonėms ir pranešdami apie tariamą nelaimę iš senolių išvilioja pinigus. Bendrai Utenoje šiais metais iš žmonių sukčiai išviliojo jau daugiau kaip 25 tūkst. eurų. Kadangi visus minėtus nusikaltimus Utenoje sieja tas pats braižas bei kiti turimi duomenys, planuojama visus tyrimus sujungti į vieną ir perduoti tirti specializuotam kriminalinės policijos padaliniui.

Policija primena gyventojams, kad netikėtų paskambinusiais nepažįstamais asmenimis, kurie prašo pinigų už tariamą nelaimę, o apie tai nedelsiant informuotų policiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

romas

kaip pirstu iaki

labai

šaunu. Tikiuosi, tos žiurkės bus nušautos, bandant pabėgti, nors, aišku, pigiau būtų pakart.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS