„Šiaulių princu“ vadinamas Baranis siekia tūkstantinės kompensacijos iš valstybės | KaunoDiena.lt

„ŠIAULIŲ PRINCU“ VADINAMAS BARANIS SIEKIA TŪKSTANTINĖS KOMPENSACIJOS IŠ VALSTYBĖS

  • 21

Juokaujama, kad kalėjime visi sėdi arba už nieką, arba už gražias akis. Prieš dešimt metų vykusioje Šiaulių kriminalinėje dramoje tai – tikra tiesa, bent jau remiantis praeityje garsiu nusikalstamo pasaulio autoritetu Vladu Baranausku-Baraniu, pasakojama LNK laidoje „KK2“.

Ankstyvą 2012 m. pavasarį V. Baranauskas buvo suimtas, įtariant jį kvaišalų platinimu stambiu mastu. Į laisvę vyras buvo paleistas 2013 m., už grotų praleidęs 15 mėnesių.

„Buvau apkaltintas narkotikų gabenimu iš užsienio plačiu mastu. Nei aš kur ką vežiau, nei buvau išvažiavęs“, – pasakojo Baranis.

Daugiau nei vienerius metus V. Baranauskas buvo laikomas Šiaulių policijos komisariato areštinėje ir tardymo izoliatoriuje, nuolat prašydamas jį paleisti į laisvę. Remiantis to meto šaltiniais, Baranio prašymai buvo atmetami – teisėsaugos teigimu, vyko tyrimas. Buvusio Princų nusikalstamos grupuotės lyderio laisvė buvo apribota remiantis suklastotu policijos informatoriaus liudijimu.

V. Baranauskas pasakoja, kad už jo areštą atsakingų pareigūnų nepažįsta.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Aš jų nežinau. Nei kaip jie atrodo šiandien, nei kaip jie atrodė tada“, – pasakojo Baranis.

Kol vyras buvo nelaisvėje, tragiškas dienas išgyveno jo žmona Erika. Anot jos, jau patį pirmą vakarą ji apsvarstė blogiausią įmanomą variantą – jei Vladas bus nuteistas penkiolikai metų nelaisvės, judviejų dviejų metukų vaikas tėtį laisvėje pamatys tik būdamas septyniolikos.

Už neteisėtą, daugiau nei metus trukusį įkalinimą 2012-2013 m. V. Baranauskas iš Lietuvos valstybės nori prisiteisti apie 60 tūkstančių eurų. Anot jo – tai labai maža kaina už patirtą traumą ir prarastą laiką.

Baranis atskleidė, kad tie patys policijos pareigūnai, kurie darė kratas jo namuose, po kurio laiko taip pat buvo uždaryti į Šiaulių tardymo izoliatorių. Anot jo, policininkai patys stambiu mastu platino kvaišalus, vykdė vagystes ir įsilaužimus.

Paklaustas, ar po visų karčių patirčių nors kiek pasitiki policija, V. Baranauskas nuo atsakymo susilaikė.

Apie pareigūnų klaidas pasisakė ir žurnalistas, kriminalinės publicistikos specialistas Dainius Sinkevičius.

Parduodant narkotikus plaukia tūkstančiai tūkstančių eurų. Ką ten varganos policininkų algelės prieš tokius pinigus...

„Buvo vyras su žmona, apkaltinti dėl prekybos narkotikais. Jie netgi atlikinėjo bausmę, vyras kalėjo ilgiau, nes moteris buvo paleista lygtinai. Jis kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą“, – nelaimėlių patirtimi dalijosi žurnalistas.

Paklaustas, kodėl pareigūnai nesilaiko garbingos priesaikos ginti, saugoti ir padėti, D. Sinkevičius svarsto, kad priežasčių gali būti ne viena. Tarp jų – garbės troškimas, noras būti įvertintiems, apdovanojimai ir, be abejo, finansinė nauda.

„Parduodant narkotikus plaukia tūkstančiai tūkstančių eurų. Ką ten varganos policininkų algelės prieš tokius pinigus...“ – kalbėjo specialistas.

D. Sinkevičiaus nuomone, nusikalstamo pasaulio atstovams grėsmė tapti policijos korupcijos aukomis – ypač didelė. Anksčiau prisidirbusiems asmenims įtikinti visuomenę ir kitus teisėsaugos organus, kad šįkart jie pakišti ir nekalti – labai sunki užduotis.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Hahaha

Cia tais laikais, kai skvernelis buvo vyriausiasis policinkas? Ir nesugebejo nuteisti narkodylerio sugautu su milzinisku kiekiu? Nenuostabu, kad uz 400000 euru valstybiniu pinigu iki jo namu nutiese kelia.

Teisybė

Barankinai žinau kad sedėjai ne šiaip sau ir nereikia čia šūdo malti. O D.Sinkevičius Buvo vyras su žmona, apkaltinti dėl prekybos narkotikais. Ir jie buvo pagauti su įkalčiais ir apkaltinti teisingai abu. (Abu niekur nedirbantis ir gyvenantis oriai )Tik mūsų korumpuota teisėsauga šiais laikais grindžiasi nusikaltėlių parodymais o ne tikrais įrodymais. Kaip sakant smirda skaityti tokius vėjus.

>kažkas naujo

Nuo tada, kai tu dar po stalu šliaužiojai arba gyvenai niekingą, tuščią ir niekuo neišsiskiriantį gyvenimėlį ir tais laikais pamatęs tokį "princą", pereidavai į kitą gatvės pusę ir meldeisi, kad tik netyčia į tavene nepažiūrėtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS