Skrandyje kokainą gabenusiam jovaviškiui gresia iki 15 metų kalėjimo | KaunoDiena.lt

SKRANDYJE KOKAINĄ GABENUSIAM JOVAVIŠKIUI GRESIA IKI 15 METŲ KALĖJIMO

  • 2

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Mindaugas Sabaitis teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 29 m. jonaviškis R. Ž. kaltinamas neteisėtai per Lietuvos valstybės sieną skrandyje gabenęs labai didelį kiekį kokaino.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad R. Ž. per Lietuvos ir Lenkijos pasienio kontrolės punktą neteisėtai skrandyje gabeno 44 kapsules, kuriose, kaip nustatė specialistai, ištyrę cheminę miltelių sudėtį, buvo narkotinė medžiaga kokainas.  

R. Ž., sėkmingai kirtęs muitinės kontrolės postą ir grįžęs į Jonavą, narkotines medžiagas iš organizmo bandė pašalinti natūraliu tuštinimosi būdu. Kai to padaryti nepavyko ir sveikata dėl organizme esančio svetimkūnio pašlijo, R. Ž. kreipėsi į medikus, kurie, atlikę operaciją, rado ir išėmė labai didelį kiekį kokaino.

Juodojoje rinkoje šių narkotinių medžiagų vertė – 30 tūkst. litų.

Pažymėtina, kad R. Ž. lengvinanti aplinkybė yra ta, jog jis visiškai prisipažįsta padaręs jam inkriminuojamą nusikaltimą. Kaltinamajam buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, tad teismo R. Ž. laukia tardymo izoliatoriuje.

Už R. Ž. inkriminuotas nusikalstamas veikas – kontrabandą ir neteisėtą labai didelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimą, laikymą ir gabenimą – gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki penkiolikos metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dooo

pritariu. kažkokia nesamonė. už nužudimą duoda 10 metų o už narkotikų gabenimą net 15. iš vis kažkokia nesamonė su tais kalėjimais. nes ten jie pavalgę, išsimiegoję šiltai. nereikia nei rūpintis maistu nei mokesčiais. sau sėdi dar nemokamai gali eit pasimokint ir viskas už mūsų dirbančiųjų pinigus. kažkokia betvarkė. nusikalteliai guvena geriau nei dori piliečiai. tai jau geriau apsimoka daryt nusikaltimus. sau gabeni narkotokus ir va gauni 15 metų paqtostogaut. pff:-\

asdsa

nesveiko proto musu tesingumas uz 30000 litu 15metu nelaisves , paskiau stebisi , kad kalejimai zmoniu prikimsti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS