Su kontrabandiniais rūkalais įkliuvo lietuvis ir baltarusis | KaunoDiena.lt

SU KONTRABANDINIAIS RŪKALAIS ĮKLIUVO LIETUVIS IR BALTARUSIS

  • 0

Į Švenčionių rajone pasieniečių surengtą pasalą pateko Lietuvos ir Baltarusijos piliečiai. Sulaikyta 4,5 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų.

Vėlų ketvirtadienio vakarą VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai, turėdami informacijos iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus kolegų, surengė pasalą tarp Švenčionių rajono Medinų kaimo ir Rasčiūnų kaimo Ignalinos rajone. Pasieniečiai pastebėjo miško takeliu link Rasčiūnų palei vandens griovį einančius tris asmenis su nešuliais. VSAT pareigūnams iššokus iš pasalos ir pareikalavus sustoti, du vyrai pakluso, o trečias metė nešulį ir leidosi bėgti.

Tolėliau buvusių pasieniečių įspėjimai bėglio nesustabdė. Jis perbrido griovį ir nėrė į krūmais apžėlusią tankmę. Į pagalbą pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi apieškojo vietovę, tačiau paieška rezultatų nedavė.

Patikrinę dviejų sulaikytų vyrų tapatybes pasieniečiai nustatė, kad tai yra 32-ejų Švenčionių rajono gyventojas ir 33-ejų Baltarusijos pilietis. Patikrinus jų nešulius, prie kurių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos, paaiškėjo, kad kontrabandininkai gabeno 4500 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia baudos arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Baltarusį teismas leido suimti  trims mėnesiams. Iš Švenčionių rajono gyventojo paimti dokumentai, o paskyrus kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti jis buvo paleistas.

GALERIJA

  • Su kontrabandiniais rūkalais įkliuvo lietuvis ir baltarusis
  • Su kontrabandiniais rūkalais įkliuvo lietuvis ir baltarusis
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS