Suimti pareigūnų papirkimu įtariami kirgizai | KaunoDiena.lt

SUIMTI PAREIGŪNŲ PAPIRKIMU ĮTARIAMI KIRGIZAI

  • 0

Tauragės rajono apylinkės teismas leido suimti Lietuvos pareigūnų papirkimu įtariamus keturis Kirgizijos piliečius.

Sekmadienį priimtu sprendimu užsieniečiai suimti dviem mėnesiams, pranešė teismas.

Piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi įtariamas vienas pasienietis ir muitinės departamento pareigūnas suimti 10 dienų ir 1 mėnesiui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 28–46 metų Kirgizijos piliečiai davė nenustatyto dydžio kyšį Pagėgių rinktinės Kybartų užkardos pareigūnams.

Nurodyta, kad tokiu būdu asmenys siekė, kad pasieniečiai neteisėtai užsienio piliečių pasuose įdėtų išvykimo ir atvykimo spaudus. Du 38-erių ir 60-ies metų pareigūnai įtariami piktnaudžiavę tarnybine padėtimi, savo įgaliojimais ir jų nepanaudojimu tarnybos interesams.

Teismas, skirdamas griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, įvertino nusikaltimų pobūdį, įtariamųjų elgesį ikiteisminio tyrimo metu.

Teismo nuomone, jie, būdami laisvėje, gali bėgti, slėptis, bandyti paveikti su ikiteisminiu tyrimu susijusius asmenis, taip pat sunaikinti ar paslėpti tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus.

Už kyšio davimą valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi ar viršijant įgaliojimus, siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS