Pasirodo, nufilmuotas sukčius apsimesdavo ne tik policininku: teismo laukia suimtas | KaunoDiena.lt

PASIRODO, NUFILMUOTAS SUKČIUS APSIMESDAVO NE TIK POLICININKU: TEISMO LAUKIA SUIMTAS

  • 8

Balandžio mėnesį Klaipėdos apskrities pareigūnai sulaikė vyrą, įtariamą pasisavinus dideles pinigų sumas iš garbaus amžiaus žmonių įvairiuose Lietuvos miestuose. Manoma, jog į šiuo metu suimto asmens pinkles pateko ir senolė, gyvenanti Kėdainių rajone. Kai į jos namus užėjęs pareigūnu apsimetęs vyras pavogė pinigus ir pasišalino, tačiau buvo nufilmuotas viduje įrengtomis kameromis.

Sukčius – suimtas

Kaip portalui kauno.diena.lt sakė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė,  įtariama, jog balandžio 16 dieną sulaikytas asmuo gali būti pasisavinęs pinigus ir Kėdainių rajone.

Pasak jos, teismas įtariamąjį leido suimti trims mėnesiams. Vyrui šiuo metu pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis. Taip pat dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo bei plėšimo.

Slapta nufilmavo

Primename, kad balandžio viduryje į garbaus amžiaus moters namus Kėdainių rajone, Šėtos miestelyje, įsiprašė medicininę kaukę dėvintis vyras, prisistatęs pareigūnu, ir paprašė leisti nufotografuoti jos pensijos pinigus, kurie esą yra padirbti. Jis tikino, kad jau sulaikyta ir juos atnešusi paštininkė.

Tyrimo metu nustatyta, jog jis į savo sąskaitas pervedė ne vieną tūkstantį eurų, kuriuos greitai ir išleido.

Tuomet nedorėlis pateikė instrukcijas: banknotus sudėti prie telefono. Moteris galų gale patikėjo ir ieškojo spintelėje savo pensijos. Imdama iš rankinės ji dar mestelėjo, kad kai ji išdėlios pinigus, jų gali netekti: „Ir pasiimsit juos“.

Tačiau tuomet sulaukė patikinimo, kad jų reikia tik nuotraukoms. Suskaičiavęs, kad yra šešios kupiūros, sukčius toliau mulkino moterį. Liepė atsiliepti telefonu ir pasakyti, kiek jos pinigų bus nufotografuota. Kol ji kalbėjo su kitu nevidonu, namuose apsilankęs „pareigūnas“ akimirksniu susirinko kupiūras nuo stalo, bet dar nespruko.

Priėjęs arčiau moters ėmė skiesti, kad turi eiti pakviesti kaimynus kaip liudininkus. „Jau nebėra pinigų ant stalo“, – apsižiūrėjo pensininkė. „Matai, kaip greitai. Matai, kaip greitai vagia“, – garsiai kalbėjo besipiktindama moteris.

Laimė, visa aprašyta situacija buvo nufilmuota senolės namuose įrengta vaizdo stebėjimo įranga, kuria pasirūpino moters artimieji. Šis vaizdo įrašas žaibiškai išplito internete, žiniasklaidos priemonėse.

Sąskaitoje – ne vienas tūkstantis

Balandžio 16 dienos pavakarę Klaipėdos apskr. VPK pareigūnams bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuru, Kauno apskr. VPK ir Šiaulių apskr. VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybomis uostamiestyje buvo sulaikytas vyras, įtariamas pasisavinęs dideles pinigų sumas iš senyvo amžiaus piliečių.

Kaip teigiama, Klaipėdos apskr. VPK pareigūnai tyrimo veiksmus ėmė koordinuoti, po to kai balandžio 7 d. apie 12 val. Plungėje, į 1946 metais gimusios moters butą, atidarius duris, užėjo pareigūnu prisistatęs vyras, kuris moteriai į akis papurškė dujų ir pagrobė pinigus. Žala – 2570 eurų.

Tą pačią dieną, buvo gautas pranešimas, kad Kretingos rajone, Salantuose, 1935 metais gimusiai moteriai į laidinį telefoną paskambino „ESO“ darbuotoju prisistatęs vyras, kuris pareiškė, kad už elektrą buvo atsiskaityta padirbtais pinigais, todėl reikia patikrinti namuose esančius pinigus. Apie 14.20 val. į namus atėjo vyras, kuris pagrobė pinigus, taip pat papurkšdamas dujų ir pasišalino. Tuokart žala siekė apie 35 tūkst. eurų.

Pareigūnų teigimu, 43-ejų įtariamasis – ne kartą už įvairius nusikaltimus – vagystes, sukčiavimus, teistas klaipėdietis. Nors sulaikymo metu asmuo turėjo tik apie 400 eurų, vis dėlto tyrimo metu nustatyta, jog jis į savo sąskaitas pervedė ne vieną tūkstantį eurų, kuriuos greitai ir išleido.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

zigmus

Čia konservatorių partijos narys. Pažinau jį.

Ha ha

Nedurnas avinas buvo.

jooo

nera sulaikytojo nuotrauku, galbut kita sulaike, o cia skiedzia kad butent ta...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS