Surastas pavogtas 30 tūkst. eurų vertės spausdinimo kasečių krovinys | KaunoDiena.lt

SURASTAS PAVOGTAS 30 TŪKST. EURŲ VERTĖS SPAUSDINIMO KASEČIŲ KROVINYS

  • 0

Vilniaus kriminalistai nustatė 30 tūkst. eurų vertės turtą iš bendrovės pagrobusius įtariamuosius ir surado vogtas prekes.

Balandžio 29 dieną į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi uždarosios akcinės bendrovės direktorius, pareikšdamas, kad apgaulės būdu buvo pagrobtas spausdinimo kasečių krovinys, kurio vertė – daugiau nei 30 tūkst. eurų.

Dėl šio nusikaltimo Vilniaus apskrities policijos įstaigoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliekantys Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai išsiaiškino, kad nusikaltimui buvo kruopščiai ruoštasi: išsinuomotas krovininis automobilis, apklijuotas vienos logistika užsiimančios įmonės lipdukais, paruošti krovinio pakrovimui reikiami dokumentai.

Apvogtos bendrovės darbuotojai kraudami krovinį manė, kad jis bus pristatytas pagal užsakymą į Estiją, tačiau spausdinimo kasetės išvežtos nežinoma kryptimi ir dingo.

Birželio 1 dieną pareigūnai pasibeldė į 31-erių metų vilniečio buto duris – jis buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl šio sukčiavimo. Teismas leido jį suimti.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai pirmadienį sulaikė dar du įtariamuosius – Vilniaus rajono ir Naujosios Vilnios gyventojus, abudu jie buvo uždaryti į areštinę.

Kaip skelbia policija, ne mažiau dėmesio buvo skirta ir pagrobto didelės vertės turto paieškai. Antradienį gausios pareigūnų pajėgos apsilankė Vilniaus rajone, Skaidiškėse. Viename iš čia esančių angarų surasta didžioji dalis pagrobto turto, kuris bus grąžintas teisėtam savininkui. Be to, tame pat angare buvo surasta ir nelegali dyzelino degalinė su degalų siurbliu, skaitikliais ir kita įranga. Šį įvykį tiria Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą įgyjant didelės vertės svetimą turtą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS