Sutuoktinių paslaptį išdavė pastumta mūrinė siena | KaunoDiena.lt

SUTUOKTINIŲ PASLAPTĮ IŠDAVĖ PASTUMTA MŪRINĖ SIENA

  • 6

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Šiaulių rajone pasieniečiai sulaikė Kretingos rajone gyvenančią sutuoktinių porą, kuri mikroautobusu vežė daugiau kaip pusę tonos skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą. Atlikę kratą poros namuose pasieniečiai ten aptiko įmantrią slėptuvę – pastumta mūrinė siena atsidarė lyg nedidelės durys. Už jų buvo slepiamas dar ketvirtis tonos nelegalaus alkoholio.

Ketvirtadienį Šiaulių rajone, kelyje Šiauliai – Palanga, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Šiaulių pasienio užkardos pasieniečiai kartu su Šiaulių miesto ir rajono policijos pareigūnais patikrinti sustabdė mikroautobusą „VW Transporter“. Automobilį lietuviškais registracijos numeriais vairavo jo savininkas 55-erių Kretingos rajono gyventojas. Kartu vyko 52-ejų jo sutuoktinė.

VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos, kad šiuo mikroautobusu gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

Pasieniečiai sustabdytoje transporto priemonėje aptiko 660 litrų skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą.

Tęsdami tyrimą, jie atliko kratą sulaikytų sutuoktinių namuose Kretingos rajone. Kieme esančiame ūkiniame pastate pasieniečiai aptiko įmantrią slėptuvę. Pastūmus sieną paaiškėjo, kad dalis jos su visu mūru atsidaro tarsi durys. Jos vedė į nedidelę belangę patalpą, kurioje VSAT pareigūnai dar rado tokio pat 250 litrų skysčio.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sutuoktiniai po apklausų paleisti, skyrus jiems kardomąsias priemones – rašytinius pasižadėjimus neišvykti. Už tokią nusikalstamą veiką Kretingos rajono gyventojams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Beje, šis vyras jau ne kartą buvo įkliuvęs teisėsaugos atstovams dėl panašios nusikalstamos veikos. Paskutinį kartą policijos pareigūnai jį buvo sulaikę 2019 m. Tąkart Kretingos rajono gyventojui teismas skyrė 12,5 tūkst. eurų baudą.

„VW Transporter“ ir talpos su 910 litrų nelegalaus alkoholio saugomi VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jonas

Kas valdžio milijonais pradangina tai tie garbinami o žmogeliai norintys užsidirbti pragyvenimui tai nusikaltėliai,o dektine parduotuvėse baisi,juk iš Kinijos veža spiritą ir skiedzia

Petras

Komentatoriai kriminalinio mąstymo žmonės.

Jonas

Vargšai sutuoktinei garantija uzstukino parazitai pavyduolei ot gaila sutuoktiniu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS