Teismas dar dviem mėnesiams pratęsė suėmimą šnipinėjimu įtariamam M. Danieliui | KaunoDiena.lt

TEISMAS DAR DVIEM MĖNESIAMS PRATĘSĖ SUĖMIMĄ ŠNIPINĖJIMU ĮTARIAMAM M. DANIELIUI

Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino prokuratūros prašymą ir dar dviem mėnesiams pratęsė suėmimą šnipinėjimu Baltarusijai kaltinamam Mantui Danieliui.

„Teismas pilnai patenkino prokuratūros prašymą ir pratęsė suėmimą“, – BNS penktadienį sakė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė–Šatkauskienė.

Lietuvos pilietis M. Danielius buvo sulaikytas rugsėjo pabaigoje.

Ikiteisminį tyrimą, pradėtą bendradarbiaujant su Valstybės saugumo departamentu, atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

M. Danielius įtariamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį, numatančią atsakomybę tiems, „kas vykdydamas kitos valstybės ar jos organizacijos užduotį pagrobė, pirko ar kitaip rinko arba perdavė informaciją, kuri yra Lietuvos Respublikos valstybės paslaptis, arba kitą užsienio valstybės žvalgybą dominančią informaciją“. Už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo šešerių iki 15 metų.

Nepriklausoma Baltarusijos televizija „Belsat“ skelbė, kad teisėsauga įtaria, jog M. Danielius infiltravosi į baltarusiškas organizacijas Lietuvoje ir perdavinėjo informaciją apie jas Baltarusijos žvalgybai.

Apie įtartiną M. Danieliaus veiklą Lietuvos teisėsaugai pranešė čia veikiančių baltarusiškų organizacijų atstovai.

Laukdamas teismo dėl galimo šnipinėjimo, M. Danielius Vilniaus apylinkės teisme teisiamas dėl įtariamo dokumentų klastojimo ir jų panaudojimo. Galimi nusikaltimai buvo padaryti 2014-2015 metais.

Teismas praėjusį ketvirtadienį šioje byloje apklausė penkis bylos liudytojus.

Verslininkų šeima teismui pasakojo, kad nusprendė parduoti verslą ir išvykti į Ispaniją. Internete jie rado skelbimą, kad M. Danielius perka įmones, savo įmonę pagal įgaliojimą veikusiam G. Danieliui jie pardavė už vieną eurą. Vėliau, atlikus ekspertizę, paaiškėjo, kad įgaliojimas buvo suklastotas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS