Teismui perduota giminaitį nužudžiusio devyniolikmečio byla | KaunoDiena.lt

TEISMUI PERDUOTA GIMINAITĮ NUŽUDŽIUSIO DEVYNIOLIKMEČIO BYLA

  • 0

Panevėžio apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Kupiškio rajono gyventojas kaltinamas jaunesnio giminaičio nužudymu, antradienį pranešė prokuratūra.

Devyniolikmetis T.J. kaltinamas tyčiniu metais jaunesnio giminaičio nužudymu, o du jo draugai – viešosios tvarkos pažeidimu.

2014 metų birželio 9 dienos vakarą į kaimo parke esančią poilsio aikštelę buvo iškviesti policijos ir greitosios pagalbos ekipažai. Atvykę medikai konstatavo gretimame kaime gyvenusio aštuoniolikmečio A.B. mirtį. Policijos pareigūnai iš karto sulaikė įtariamąjį – čia pat poilsiavietėje ant suoliuko miegojusį T.J. Jam vėliau buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad jaunuolis buvo nužudytas per vietos jaunuolių surengtas išgertuves parke. Jau kelias dienas savo gimtadienį šventęs T.J. supyko, kai jo antros eilės pusbrolis A.B. panoro eiti namo. Kartu buvę 19 metų S.Š. ir 18 metų L.L. kelis kartus trenkė A.B. Tačiau labiausiai nesiginantį vaikiną užsipuolė T.J. – ėmė mušti ir spardyti.

Draugai iš pradžių galvojo, kad sumuštas A.B. nesikelia, nes yra labai girtas. Tačiau vėliau supratęs, kad jis neberodo gyvybės ženklų, vienas vaikinas paskambino savo seseriai, kuri iškvietė policiją ir medikus.

Pastarieji niekuo sumuštajam vaikinui padėti nebegalėjo. Ekspertų nuomone, jaunuoliui buvo suduota ne mažiau kaip 10 smūgių.

Už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba nelaisvę iki gyvos galvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS