Tyrimą dėl žuvusio Ramzio perima Tauragės policija | KaunoDiena.lt

TYRIMĄ DĖL ŽUVUSIO RAMZIO PERIMA TAURAGĖS POLICIJA

  • 6

Prokuratūra nusprendė, kad ikiteisminį tyrimą dėl Pagėgiuose nušauto pasieniečių tarnybinio šuns atliks ne patys pasieniečiai, bet Tauragės policija.

Tokį spendimą trečiadienį priėmė Tauragės apylinkės prokuratūros (TAP) vyriausiasis prokuroras Gražvydas Žebelys, pranešė Generalinė prokuratūra.

Tyrimui kaip ir anksčiau vadovaus TAP prokuroras Gintautas Tranelis.

„Prokuratūra visiškai pasitiki Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) kaip nešališka, puikiai dirbančia ikiteisminio tyrimo institucija, o sprendimas pavesti atlikti šį ikiteisminį tyrimą kitai institucijai buvo priimtas, siekiant maksimaliai užtikrinti ikiteisminio tyrimo nešališkumą. VSAT šioje byloje yra ta institucija, kuriai galimai buvo padaryta žala, todėl ji taip pat yra ir vienintelė, galinti reikšti civilinį ieškinį dėl šuns žūties“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros (KAP) prokuroras Simonas Minkevičius.

Ikiteisminis tyrimas pradedamas esant nors minimaliam pagrindui manyti, kad buvo padaryta nusikalstama veika, tad VSAT, kaip viena iš ikiteisminio tyrimo institucijų, rugsėjo 27 d. ikiteisminį tyrimą dėl nušauto šuns pradėjo pati.

Rugsėjo 28 d. Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio brolis Arvydas Komskis Pagėgių savivaldybėje nušovė VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardoje tarnavusį belgų aviganį Ramzį.

A. Komskiui pareikšti įtarimai dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

K. Komskis viešai pranešė norintis, kad ikiteisminį tyrimą dėl jo brolio nušauto VSAT šuns perimtų Generalinė prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

top

vel komskiai issisuks,kaip visada...nieko svento nera pas tuos veikejus

viciunia iš Šančiu

Viskam turėtų būti ribos.Šuo,koks jis bebūtų,-šuo.(geriausias žmogaus draugas).Šio atveju padarytas ŠOU.Triukšmo su šia šunžudyste perdėtai daug.Kam tai naudinga-neaišku.

Pilietis

Keista ir daugiau kaip keista.Tokių laidotuvių pasaulis dar nematė,tik nuprotėja gali taip elgtis.Suprantu ir nežmoniškai skaudą širdį dėl to nuostabaus,tarnybinio šunio,tačiau peržengtos visos sveiko proto ribos.Po šio įvykio pasitikėti ir tikėti tuo žmogumi ,kuris organizavo tas laidotuves manau negalima,nes jis tur būt turi problemų su sveikata.......Tokiam žmogui,su tokiu požiūriu policijoje dirbti negalima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS