Ukrainą drebina korupcijos skandalai: lieka tikėtis, kad parama nesumažės | KaunoDiena.lt

UKRAINĄ DREBINA KORUPCIJOS SKANDALAI: LIEKA TIKĖTIS, KAD PARAMA NESUMAŽĖS

  • 4

Ukrainą drebina ne tik rusų atakos, bet ir vienas po kito korupcijos skandalai. Į juos buvo įsivėlę ir penkių sričių gubernatoriai, ir Generalinės prokuratūros vadovo pavaduotojas. Taip pat – prezidento kanceliarijos pavaduotojas, Gynybos ministerija ir keletas kitų. Sakoma, kad lėks ir ministrų galvos… Apie tai LNK žurnalistė kalbėjosi su Lietuvos pulkininkų asociacijos vadovu, atsargos pulkininku Vaidotu Malinioniu.

– Kaip jūs vertinate susiklosčiusią situaciją Ukrainoje, kurią krečia vienas po kito korupcijos skandalai?

– Blogai vertinu. Kito žodžio nėra. Ta korupcija Ukrainoje, matomai, buvo. Ir ji, aišku, ne vienintelė valstybė, kurioje yra korupcija. Bet turint galvoje, kad dabar vyksta karas, žūsta ukrainiečių kariai, toks atvejis yra labai skausmingas. Už tokius nusikaltimus, manau, tokiu metu, kai šalis kariauja, ta bausmė turėtų būti labai griežta. Tai tiesiogiai susiję su karių gyvybėmis, su Ukrainos nepriklausomybe. Manyčiau tokio lygio nusikaltimas turėtų būti labai rimtai įvertintas. Matyt, tai ir daro. Duok dieve, Volodymyrui Zelenskiui sveikatos ir sėkmės, kad jie sugebėtų išsivalyti nuo tokių korumpuotų žmonių ir tuos tinklus suardytų.  

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Energetikai išsimoka dideles kompensacijas, kažkas atostogauja Ispanijoje, mėgaujasi gyvenimu, kai šalis kariauja. Kaip manote, kas jautriausia šiame korupcijos skandale? Gal jautriausia vieta – Gynybos ministerija?

– Gynybos ministerija labai svarbi. Savaime suprantama, kad Rusijos propaganda tuo skandalu tikrai pasinaudos. Bet mums visiems reikia suprasti, kad remiame ne korumpuotus žmones, o Ukrainos nepriklausomybę. Dabar kariaudama ši šalis susiduria tam tikra aplinka, kurioje tos problemos išryškėja ir labai greitai galima išsivalyti nuo korumpuotų žmonių. Taip kad Ukraina taps švaresnė po karo. Tikiu, kad dėl tų skandalų parama jai nesumažės.

Rusijos propaganda tuo skandalu tikrai pasinaudos. Bet mums visiems reikia suprasti, kad remiame ne korumpuotus žmones, o  Ukrainos nepriklausomybę.

– Kalbant apie tą Ukrainą, dar iki karo buvo kalbama, kad viena pagrindinių kliūčių jai įstoti į Europos Sąjungą, – labai išsikerojusi korupcija. Ar buvo galima tikėtis kažko kito karo atveju?

– Jeigu korupcija buvo iki karo, tai tas įdirbis, korupciniai tinklai išlieka ir karo metu. Tik, aišku, norėjosi, tikėti, kad bent jau esant tokiai sudėtingai situacijai šalyje, atsibus jų moralė. Pasirodo, ne. Reikėtų pabrėžti, kad karo metu tokie nusikaltimai yra itin sunkūs.

– Jūsų, kariškio, nuomone, kokia turėtų būti atsakomybė už tokius nusikaltimus?

– Be jokios kalbos, – baudžiamoji atsakomybė. Ir labai griežta, kad ir kitiems būtų pamoka, nes karas – rimtas dalykas ir juokauti negalima. Tai – didelė rizika Ukrainai, nes tuo skandalu, neabejoju, pasinaudos priešai. Ukraina gali netekti Vakarų paramos. Tikiuosi, kad pasaulis supras, jog  remiame ne korumpuotus žmones, o Ukrainos laisvę.

– Ukrainą remia ne tik valstybės, bet ir paprasti pasaulio žmonės savo pinigais. Kiek rimta tai yra dėmė?

– Galėčiau atsakyti už save. Aš, kaip privatus asmuo, remiu ir remsiu Ukrainą toliau. Aš pasitikiu tomis organizacijomis, kurių iniciatorius pažįstu asmeniškai.

GALERIJA

  • Ukrainą drebina korupcijos skandalai: lieka tikėtis, kad parama nesumažės
Scanpix nuotr.
Gairės: LNK turinys, Ukraina, karas, korupcija, nusikaltimai, ministrai, Prezidento kanceliarija, gynybos ministerija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

cha ha ha... manyciau ,manau, galvoju ,...sako visiskas

pulko pulkauninkas ir prabudes is letargo miego pastebejo ,kad kada vieni kariauja, visi kiti patrijotai vagiliauja, lygtai tik dabar prasitryne akis tai pastebejo --alIUUUU.... pulkaunyke korumpuoti chocholu banderos plesia ukraina , vagia suka aferas , jankiams, lenkams ir visiems norintiems pardavineja ukraina , zudo zmones jau nuo 2014 metu be pertraukos ............

Duokite pinigu.

Daugiau kuo daugiau ir dar ir dar,o mes žinosime kur padeti

Nuomonė

Per visas TV ir pan. kaulija pinigus ukrams, o tie patenkinti su dovanotais džipais po Ispanijos kurortus trankosi. Gėda, daugiau nei cento žulikėliams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS