Vaikžudė teisėjos dukra kalės devynerius metus | KaunoDiena.lt

VAIKŽUDĖ TEISĖJOS DUKRA KALĖS DEVYNERIUS METUS

  • 1

Apeliacinis teismas pirmadienį atmetė už naujagimio nužudymą nuteistos Jurgos Mataitytės ir jos atstovų skundus naujagimio nužudymo byloje. Nuteistoji yra Šiaulių teisėjos Gražinos Mataitienės dukra.

J. Mataitytė nuteista kalėti devynerius metus. Apeliaciniu skundu ji ir jos atstovai prašė panaikinti nuosprendį ir naujagimio nužudymą perkvalifikuoti į nužudymą, nulemtą gimdymo būsenos.

„Sakė, kad nežinojo, kad nesuprato, jog nėščia iki pat pabaigos. Nuvažiavo pas tėvus. Sakė, kad keleto dienų laikotarpio išvis neprisimena – kaip pakliuvo į ligoninę, kas, kur buvo, kas atsitiko“, – teigė teisėjas Linas Šiukšta.

Jis akcentavo Panevėžio apygardos teismo nuosprendį, kuriame konstatuota, kad J. Mataitytė nesirengė auginti vaiko, eidama į rūsį planavo nužudyti naujagimį, abejonių dėl jos kaltės nėra.

Nuteistoji kol kas yra laisvėje, po Apeliacinio teismo verdikto nuosprendis įsiteisėja, todėl nuteistoji netrukus gali būti pasiųsta bausmės atlikti.

J. Mataitytei nuosprendį pernai rugsėjį paskelbė Panevėžio apygardos teismas.

Byla nagrinėta už uždarų durų.

Nelaimė?

Nusikaltimas įvykdytas 2012 metų rudenį Joniškyje teisėjos šeimai priklausančio buto rūsyje. Bylos duomenimis, tuomet 21 metų J. Mataitytė pagimdė kūdikį ir jį uždusino. Nužudymas išaiškintas, kai naujagimio pasigedo medikai. Visuomenei apie įvykį nebuvo pranešta.

„Atsitiko nelaimė, aš tai vertinu kaip nelaimę“, – BNS yra sakiusi teisėja G. Mataitienė. Ji tikino nepastebėjusi, kad pilnametė dukra laukėsi kūdikio, to nežinojo niekas iš šeimos narių.

Teisėsaugos institucijos paprastai informuoja apie tyrimus dėl naujagimių, kitų mažamečių nužudymo, tačiau šįkart apie atliekamą ikiteisminį tyrimą nutylėta.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad naujagimis buvo išnešiotas.

Už naujagimio nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimt metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Už naujagimio nužudymą dėl gimdymo nulemtos būsenos, įstatymas numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas Lietuvis

Tai tokia teisėja yra nelaimė, jeigu iš tikro nemato dramblio. O jeigu mato ir meluoja kad nemato-tai dar didesnė nelaimė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS