Ne kartą linksniuotas pareigūnas – vėl akiratyje: paviešintas šokiruojantis sulaikymo vaizdo įrašas | KaunoDiena.lt

NE KARTĄ LINKSNIUOTAS PAREIGŪNAS – VĖL AKIRATYJE: PAVIEŠINTAS ŠOKIRUOJANTIS SULAIKYMO VAIZDO ĮRAŠAS

  • 84

Sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo plisti vaizdo įrašas, kuriame – jau ne kartą dėmesio centre atsidūrusių Vilniaus pareigūnų, kurių vienas – Vitalij Vaitkevič, veiksmai darbo metu.

Priešistorė įraše neaiškinama, jis prasideda moters rusų kalba klausimais „Už ką protokolas?“

Pareigūno atsakymas: „Reikalavimų nevykdymas“.

Vaizdas neryškus, nuolat juda, bet galima suprasti, kad kai stovintis vyras lietuviškai ramiai paklausia „Kokie reikalavimai?“ jis gauna smūgį ir išrėktą neva atsakymą, tiksliau, pareigūnas po smūgio pakartoja jam pačiam užduotą klausimą: „Kokie reikalavimai?“.

Vienas pareigūnų teleskopine lazda žmogui trenkia taip, kad šis atsiduria ant grindų. Ten gulėdamas nesipriešina, tik susiriečia. Girdėti daugiau smūgių garsų.

 

 

Bute buvusi moteris pradeda verkti, pasigirsta kelių žmonių klausimas „Už ką?“. Vaizdo įraše toliau matyti, kad bute – du suaugę vyrai, abu jie – ant grindų. 

Kiek aprimus situacijai išsigandusi moteris pareigūnų klausia: „Jūs normaliai jaučiatės?“.

Vėliau viena moterų atsakydama į kažkokį pareigūnų klausimą sako: „Aš negaliu, man dujas pylė“. Galima spėti, kad tame bute buvo panaudotos ne tik teleskopinės lazdos, bet ir ašarinės dujos.

Girdėti, kaip vienas bute buvusių vyrų aiškina, kad draugas grįžęs kalėjimo.

Filmavimo vieta persikelia į lauką. Ten jau emocijų nesigirdi, tik matosi, kaip pareigūnai iš laiptinės išveda kelis sulaikytus asmenis. Jų laukia policijos automobilis su švyturėliais.

Galima numanyti, kad įrašas filmuotas neseniai, nes lauke – prisnigę.

Policijos departamento pozicija

Policijos departamentas portalui kauno.diena.lt atsiuntė įvykyje dalyvavusių pareigūnų komentarą:

„Į minėtą butą atvykome gavę iškvietimą, žmonės skundėsi, kad namuose susibūrimas, konfliktuojama, mušamasi. Laiptinėje buvo kraujo. Duris atidarė moteris su vaikinu, pas kurį buvo prakirsta lupa. Užėję į butą radome dar penkis žmones. Vieno iš jų kelnės buvo suplėšytos, kas bylojo, kad būta nemažo konflikto. Bandant nustatyti visų asmenų duomenis, į mūsų pusę nuolat buvo įvairiai replikuojama, į klausimus neatsakoma. Aiškino, kad švenčia draugo sugrįžimą iš zonos (pataisos namų – red.). Norėjome tik surinkti duomenis ir surašyti protokolą už karantino nesilaikymą. Tada asmenys pradėjo mus filmuoti, iš pataisos namų išėjęs vaikinas tyliai pasakė kitiems, kad „sup***am šituos musarus (niekinantis policijos pavadinimas – red.)“. Matant asmenų neadekvatų elgesį į įvykio vietą buvo paprašyta kolegų pagalbos. Vaikinas, prieš kurį buvo panaudotas teleskopas, savo veiksmais mums kėlė realią grėsmę, taip pat kaip ir kiti vyrukai. Vertindami situaciją, pažeidėjų būseną, agresyvumą, kokios tai asmenybės, jų pavojingumo laipsnį, buvo priimtas sprendimas nedelsiant juos sulaikyti, kas ir buvo padaryta. Tuo pačiu metu moteris ir kita jauna mergina trukdė mums, todėl ir buvo stumiamos toliau. Iš pataisos namų išėjusį vaikiną laikė kita mergina, bet jis nuolat nustumdavo ją ir taip bandė kontaktuoti su mumis, todėl buvo panaudotos dujos. Šioje situacijoje buvo priimtas sprendimas sulaikyti neadekvačiai besielgiančius ir neblaivius asmenis, nelaukiant kol jie mus užpuls.“

Policijos departamento atstovai pridūrė, kad Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdyba papildomai atliks šio įvykio aplinkybių patikslinimą, peržiūrės pareigūnų Body kamerų įrašus. Po jų bus sprendžiama, ar yra pagrindas pradėti tarnybinį patikrinimą.

V. Vaitkevič su kolega žiniasklaidoje buvo linksniuojami jau ne kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (84)

Rapolas

Ta striba senai ismest reikejo is darbo. O gatvej pagavus atlupt gerai.

Nesvarbu

Saunuolis policininkas!!! Sekmes tau!

ALGIRDAS

POLICIJA TIKRAI TAIP NEGALI ELGTIS....CIA JAU BALTARUSIJA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS