Vyras pasiskundė pasieniečių smurtu | KaunoDiena.lt

VYRAS PASISKUNDĖ PASIENIEČIŲ SMURTU

  • 0

Į ligoninę iš Švenčionių atvežtas vyras pasiskundė patyręs pasieniečių smurtą.

Kaip pranešė Policijos departamentas, vėlų antradienio vakarą, 23.56 val., į Vilniaus ligoninę iš Švenčionių, Strūnaičio gatvės, buvo pristatytas 33 metų vyras.

Jis paaiškino, kad tą patį vakarą, apie 21.30 val., Švenčionyse, Strūnaičio gatvėje, jam per sulaikymą fizinį skausmą sukėlė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Surinkta medžiaga dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis BNS pranešė, kad šį Švenčionių gyventoją antradienio pavakarę fiksavo VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Švenčionių pasienio užkardos pareigūnai, kai vyras ties Švenčionių rajono Vigadkos kaimu atėjo pasiimti iš Baltarusijos per sieną permestos cigarečių kontrabandos.

Vėliau suskaičiuota, kad jis turėjo į Lietuvos gilumą gabenti 1250 pakelių cigarečių „Fest“, „Minsk Capital QS“ ir „Minsk City QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Rūkalus krovęsis nešikas pastebėjo iš toliau artėjančius pasieniečius ir spruko į mišką. VSAT pareigūnai blokavo aplinkinius kelius, kontrabandininko paieškai buvo pasitelktas ir kinologas su tarnybiniu šunimi.

Maždaug po trijų valandų vienas iš Švenčionių pasieniečių ekipažų netoli šio miesto pastebėjo pieva einantį minėtą vyrą. Nuo šios vietos iki ten, kur jis atėjo pasiimti cigarečių, yra apie keturi kilometrai.

Pamatęs pasieniečius, jis vėl ėmė bėgti nereaguodamas į komandas sustoti. Po neilgų lenktynių vienas VSAT pareigūnas bėglį prisivijo. Šis ir toliau nepakluso pasieniečio reikalavimams ir priešinosi.

VSAT pareigūnui sutramdyti agresyvų švenčioniškį pavyko tik panaudojus ašarines dujas ir surakinus antrankius. Pasieniečiams vyro savijauta pasirodė įtartina, todėl savo iniciatyva iškvietė medikus sulaikytojo būklei įvertinti. Tam švenčioniškis buvo išvežtas į gydymo įstaigą.

Taip pat nustatyta, kad jis į pasienio ruožą pateko neturėdamas šiuo metu tam privalomo VSAT leidimo.

Pasieniečiai kontrabandą gabenusiam vyrui pradėjo administracinę teiseną pagal tris Administracinių nusižengimo kodekso straipsnius.

Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia bauda nuo 5,2 tūkst. iki 6 tūkst. eurų, o už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą – įspėjimas arba bauda nuo 40 iki 90 eurų.

Be to, švenčioniškiui teks atsakyti ir už pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą. Už tokį nusižengimą numatyta bauda nuo 200 iki 500 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS