Žiauru: namuose prieš mergytę tėvas smurtavo ne kartą? | KaunoDiena.lt

ŽIAURU: NAMUOSE PRIEŠ MERGYTĘ TĖVAS SMURTAVO NE KARTĄ?

Šiauliuose policijos pareigūnai pradėjo tyrimą dėl smurto prieš mažametę mergaitę. 

Kaip skelbia Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, kovo 27 dieną, pirmadienį, policija gavo Šiaulių apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus raštą.

Jame skelbiama, kad Bačiūnų gatvėje esančiuose namuose, 27-erių vyras ne kartą smurtavo prieš pusantrų metų mergytę.

Portalui kauno.diena.lt policijos vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė teigė, kad prieš mergytę, kaip įtariama, smurtavo tėvas.

„Tėtis plekštelėjo per užpakalį“, – sakė policijos atstovė.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovai portalui kauno.diena.lt apie šį atvejį pateikė lakonišką atsakymą.

„Vaiko teisių gynėjai reagavo vos tik sulaukę informacijos iš policijos apie galimai pažeidžiamas vaiko teises, nedelsiant susisiekė su šeima, kuriai iki šiol pagalbos neprireikė, atliko vaiko situacijos vertinimą ir pasiūlė pagalbą. Šiuo metu vaikas yra saugioje aplinkoje. Vaiko teisių gynėjai įvertino, kokios pagalbos gali reikėti šeimai ir nedelsiant ją inicijavo, tad šiuo metu šeimai yra teikiama visa reikalinga pagalba. Vaiko teisių gynėjai, reaguodami į kiekvieną gautą pranešimą dėl galimai pažeidžiamų vaiko teisių, kasdien stengiasi, jog visi vaikai mūsų šalyje turėtų galimybę augti rūpestingoje, mylinčioje ir palaikančioje aplinkoje, kurioje netoleruojamas smurtas, sukuriamos sąlygos vaikui jaustis laimingam ir apsuptam žmogiško ryšio bei šilumos“, – tarnybos atsiųstame laiške cituojamas Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Šiaulių apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Donatas Žakaris.

Tarnyba priminė, kad vaiko teisių gynėjai yra visuomet pasirengę padėti ir reaguoja į kiekvieną gautą pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą.

„Nagrinėdami vaiko teisių pažeidimą, vykstame į šeimą ir visada individualiai bendraujame su kiekvienu jos nariu, išklausome vaiko nuomonę, jeigu pagal amžių ir sveikatos būklę jis gali ją išsakyti. Vertindami situaciją šeimoje, siekiame identifikuoti galimas problemas ir drauge ieškome geriausių sprendimo būdų, kurie padėtų šeimai įveikti sunkumus ir leistų kiekvienam jos nariui jaustis saugiai. Ištikus krizinei situacijai šeimoje, vaiko teisių gynėjai visada pasiruošę padėti: pakonsultuoti, nukreipti pas kitus specialistus – psichologus, medikus, socialinius darbuotojus, teisininkus ir kt.“, – rašoma atsiųstame laiške. Anot D. Žakario, ne išimtis ir šis atvejis.

Kilus klausimams, tarnyba kviečia žmones pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais skambinant nemokamu tel. 8 800 10 800, taip pat galima rašyti žinutę interneto svetainėje vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje. Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje, užpildant formą tarnybos interneto svetainėje arba skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

ziobsakalyne tik ir lauk tokiu ????

???

????cia visko gali buti ypac is pedik puses o rasantieji irgi ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS