„Nuo...iki...“: svajonė būti liekna vos nenuvarė į kapus | KaunoDiena.lt

„NUO...IKI...“: SVAJONĖ BŪTI LIEKNA VOS NENUVARĖ Į KAPUS

Šįvakar per „Nuo...iki...“ verslininkė Edita Navickienė papasakos, kokiu keliu ji ėjo link savo svajonės sulieknėti.

Niekas negalėtų patikėti, kad Edita Navickienė, daili miniatiūrinė 159 cm ūgio, 60 kilogramų moteris dar visai neseniai svėrė 80 kilogramų daugiau.

„Buvau, kaip pastačiusi, taip paritusi“, - Viešvilėje gyvenanti verslininkė šiandien jau gali juokauti kalbėdama apie savo svorį.   

Svoris augti pradėjo po pirmojo gimdymo, - įsitikinusi Edita.  Laukdamasi pirmos dukters, ji išgyveno baisią tragediją. Kai Edita buvo nėščia 7 mėnesį, žuvo jos vyras. Jauna moteris liko našle. Po pirmosios dukters liko 15 kilogramų. Tada ji jau svėrė 95 kg.

„Ko tik  nedariau, - sako Edita, - ir obuolių actą nevalgiusi gėriau, ir savaitę badaudavau,  ir po lediniu kriokliu lįsdavau - svoris ataugdavo dvigubai. Baisiausia, kad vos tik susinervindavau, jau stovėdavau prie šaldytuvo“.

Tačiau kai verslininkė sužinojo, kad jos vyras turi kitą moterį, apsisprendė galutinai. Ji kreipėsi į medikus ir pasiryžo gultis ant operacinio stalo skrandžio mažinimo operacijai.

„Neturėjau ko prarasti, jaučiausi kaip undinėlė, dėl svajonės galėjusi atiduoti viską, - sako viešvilietė.

Pirmomis dienomis po operacijos moteris valgė tik kūdikių maistą, 150 mililitrų buteliuką suvalgydavo ji tik per kelis kartus. Jokio aštraus, riebaus maisto, kiaulienos.  

„Norėdavau, bet į sumažintą skrandį tiesiog netilpdavo“ - sako Edita, paklausta, kaip jai pavyko numalšinti žvėrišką apetitą, kuris žudė ją iki operacijos. Ji  rodo sąsiuvinį, kuriame registravo kintančias kūno linijas ir krintančius kilogramus. O svoris krito drastiškai. Praėjus vos 2 mėnesiams po operacijos, Editos neatpažino verslo partneriai.

Tačiau stulbinančiu greičiu lieknėjančios Editos sveikata ėmė labai grėsmingai blogėti.  Kai moteris buvo atsikračiusi jau 40 kilogramų, ją netikėtai ištiko insultas.

Išsigandę sutuoktiniai  kreipėsi ir į Vokietijos medikus.

Šiandien Edita jaučiai, kaip pati sako, neblogai. „Labiausiai pasiilgau šampano“, - juokiasi savo svajonę įgyvendinusi moteris.

„Nuo....iki...“ apie svorio metimo dramą - pirmadienį 19.40 val. per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS