Į „Auksinius scenos kryžius“ – 80 pretendentų | KaunoDiena.lt

Į „AUKSINIUS SCENOS KRYŽIUS“ – 80 PRETENDENTŲ

  • 0

Kultūros ministerijai pateikta 80 pasiūlymų skirti profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijas – „Auksinius scenos kryžius“.

Tarp pateiktų pretendentų – Klaipėdos dramos teatre režisieriaus Oskaro Koršunovo pastatytas spektaklis „Mūsų klasė“, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro pastatymai „Kandidas“ bei „Turandot“, Jono Vaitkaus Rusų dramos teatre režisuotas „Tryliktas apaštalas, arba debesis kelnėse“, Rolando Kazlo – „Pamoka“, Dalios Ibelhauptaitės – „Pikų dama“, kt.

Šiuos siūlymus vertins speciali komisija, ji turės sudaryti nominantų sąrašą. Šis sąrašas bus paskelbtas iki kovo 10 dienos, penktadienį pranešė Kultūros ministerija.

„Auksiniai scenos kryžiai“ skiriami už reikšmingiausius metų darbus, išskirtinius profesinius laimėjimus, už ilgametį indėlį į scenos meną. Už naujų sceninės išraiškos formų paieškas teikiamas „Boriso Dauguviečio auskaras“.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 17 premijų, iš jų viena gali būti skiriama už ilgametį indėlį į scenos meną ir viena – už naujų sceninės išraiškos formų paieškas.

Premijos bus įteiktos Tarptautinės teatro dienos proga Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre kovo 29 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS