J. Ivanauskaitės premija skirta rašytojai A. Cicėnaitei už romaną „Anglų kalbos žodynas“ | KaunoDiena.lt

J. IVANAUSKAITĖS PREMIJA SKIRTA RAŠYTOJAI A. CICĖNAITEI UŽ ROMANĄ „ANGLŲ KALBOS ŽODYNAS“

Šiemetinė Jurgos Ivanauskaitės premija skirta rašytojai Akvilinai Cicėnaitei už romaną „Anglų kalbos žodynas“, kurį išleido leidykla „Alma littera“.

Šiemet premija ir rašytojos šeimos dovanojamas drambliukas iš asmeninės J. Ivanauskaitės kolekcijos bus įteikti Vilniaus knygų mugėje vasario 25 dieną, pranešė premijos mecenatė leidykla „Tyto alba“.

Nuo 2008 metų teikiama J. Ivanauskaitės premija skiriama ne vyresniam kaip 45 metų autoriui už geriausią lietuvių literatūros kūrinį, atitinkantį formuluotę „Už laisvą, atvirą ir drąsią kūrybinę raišką“.

Pasak pranešimo, šiemet komisija įvertino A. Cicėnaitės autentišką kalbėjimo būdą, „panardinantį į autorės patirtis, apimančias ne tik intymų tapatybės formavimąsi kultūrų sankirtose, bet ir šiuolaikiniam pasauliui aktualias ekologijos, transkultūrinės tapatybės temas“.

Pažymima, kad A. Cicėnaitei, kaip ir J. Ivanauskaitei, itin aktuali asmeninės laisvės tema – autorė drąsiai, neprikišamai laužydama nusistovėjusius standartus kalba apie motinystę, moteriškumą, klajūnišką dvasią, kultūrų susidūrimus ir neramaus šiuolaikinio pasaulio virsmus.

Premijos dydis yra 1000 eurų, neatskaičius mokesčių.

Premijos laureatais anksčiau yra tapę žinomi autoriai Kristina Sabaliauskaitė, Renata Šerelytė, Rimvydas Stankevičius, Laura Sintija Černiauskaitė, Rimantas Kmita ir kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS