Namas Austrijoje, kuriame gimė Hitleris, bus pertvarkytas į policijos nuovadą | KaunoDiena.lt

NAMAS AUSTRIJOJE, KURIAME GIMĖ HITLERIS, BUS PERTVARKYTAS Į POLICIJOS NUOVADĄ

Austrijoje parengtas planas į policijos nuovadą pertvarkyti namą, kuriame gimė nacistinės Vokietijos lyderis Adolfas Hitleris.

Tokio šio pastato pertvarkymo konkurse varžėsi 11 pretendentų.

Tikimasi, kad 5 mln. eurų kainuosiantis pastato pertvarkymas bus baigtas iki 2022 metų pabaigos.

Tai – pastatas Braunau prie Ino mieste, Aukštutinės Austrijos federalinėje žemėje, kuriame Hitleris gyveno pirmuosius trejus savo gyvenimo metus.

Pastatas bus pertvarkomas po kelerius metus trukusių su privačia namo nuosavybe susijusių ginčų, o vietos valdžia tikisi, kad policijos nuovada virtęs pastatas taps gerokai mažiau patrauklus neonaciams.

Šio namo savininkas daug metų atmėtinėjo valstybės siūlymą jį nupirkti, kol 2017-aisiais Austrijos Konstitucinis teismas pripažino, kad šio pastato ekspropriacija būtų teisėta.

Austrijos vidaus reikalų ministerija nuo 1972 metų Braunau prie Ino miesto merijai kas mėnesį mokėjo 5 tūkst. eurų vertės šio pastato nuomos mokestį. Metams bėgant, jame pastate buvo įrengta biblioteka, vėliau – žmonių su negalia centras, tačiau 2011-ųjų jis tuščias. Nepaisant to, Austrijos valdžia už jį ir toliau mokėjo nuomos mokestį, neapsispręsdama, ar šiame pastate įkurti memorialą, palikti jį kaip gyvenamąjį pastatą ar nugriauti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Antanas

Dabar reikia tokio kaip Hileris ir Stalinas,nes pasaulis visai nužmogėjo,liko vagiu banditu pasaulis.

Nuomonė

90 % visko, ką rašo aoie Hitlerį, Staliną, Mao ir kitus , neįtikusius žydams ir anglosaksams, yra melas ir fantazijos. Nors po mirties bando apšmeižti ir įkąsti nes gyviems nesugebėjo...pas mus net yra tokia leidykla Briedis, leidžianti vien panašų šlamštą...

Jefreiteris \\\\\.../////

Keista,kad Vokiečiai pakluso psichiniam ligoniui.Tarp kitko,pas jį vokiško kraujo nei lašo.Jis vienkiaušis Austrijos žydas.Leninas irgi kalmuko,vokiečio,žydo mišrūnas.Kur žmonių protas,ir kur tie mišrūnai svetimtaučiai nuveda.Kai suvokia,jau būna vėlu.---Vokiečiai bent dabar Hitlerio negarbina,o Rusai ir toliau meldžias tam žydui Leninui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS