Nobelio literatūros premijos laureatė: rašymas palaiko mane gyvą | KaunoDiena.lt

NOBELIO LITERATŪROS PREMIJOS LAUREATĖ: RAŠYMAS PALAIKO MANE GYVĄ

Lenkų rašytoja Olga Tokarczuk (Olga Tokarčuk) ketvirtadienį sakė, kad rašymas „palaiko ją gyvą“ ir yra vienintelė veikla, kuria ji gali užsiimti, nors ir turi klinikinės psichologės specialybę.

Tokius komentarus ji išsakė bendraudama su skaitytojais Vokietijos Bylefeldo mieste, praėjus kelioms valandoms po žinios, kad ji laimėjo Nobelio literatūros premiją. Savo virvutėmis susuktais plaukais ir ilga pilka suknele garsėjanti autorė pajuokavo nesitikėjusi, kad šis susitikimas bus toks svarbus.

Paklausta apie savo profesiją O. Tokarczuk papasakojo, kad turi klinikinės psichologės specialybę, bet pabrėžė: „Tegaliu rašyti.“

Pasak laureatės, ji nuolat yra užsiėmusi – ne tik rašo, bet ir keliauja, stebi, renka faktus.

O. Tokarczuk pareiškė žinojusi, kad jos vardas „figūravo“ kandidatų gauti Nobelio premiją sąraše, bet nesitikėjo, kad taps nugalėtoja. Ji sulaukė Švedijos akademijos skambučio keliaudama automobiliu iš Berlyno į Bylefeldą.

„Tai įvyko kažkur Vokietijos greitkelyje, net nesu tikra, kur tiksliai“, – publikai kalbėjo rašytoja.

 

GALERIJA

  • Olga Tokarczuk
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,perSKAICIAU su IDOMUMU ir...,

prisiminiau VIENO DAILININKO MINTI...,ikvepimas ir ISKVEPIMAS cia yra DAUGIAU SPORTININKAMS,na...,o jeigu esi KURIKAS atsikeli ir...TURI KURTI...,AS!!! irgi TOS PACIOS NUOMONES TO ir LAIKAUSI... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS