Startuoja skaitymo Brailio raštu konkursas | KaunoDiena.lt

STARTUOJA SKAITYMO BRAILIO RAŠTU KONKURSAS

  • 0

Pernai turėjęs vykti regioninis skaitymo Brailio raštu konkursas neįvyko dėl pandemijos. Tačiau šiemet, išmokus gyventi karantino sąlygomis, bus organizuojami abu – tiek regioninis, tiek respublikinis skaitymo Brailio raštu konkursai.

Nesant galimybei būriuotis, regioniniai konkursai tęsis visą balandžio mėnesį, o dalyviai į biblioteką atvyks po vieną, konkrečiu jiems paskirtu laiku.

Dalyviai rungsis dvejose grupėse: pradedančiųjų ir pažengusiųjų. Pagrindinė dalyvių užduotis – ne perskaityti kuo greičiau, bet perskaityti tekstą taisyklingai, aiškiai ir su intonacija.

Regioninio skaitymo Brailio raštu konkurso eiga:

Praktika. Dalyviams pateikiama teksto ištrauka (pažengusiems – 250 žodžių, pradedantiesiems – 150 žodžių) ir skiriama viena minutė peržvelgti tekstą pirštais. Teksto autorius nebus skelbiamas – tekstas turi išlikti paslaptimi.

Konkusas. Dalyvis skaito tekstą, tuo tarpu vertintojas fiksuoja laiką, klaideles, žymisi pastabas.

Aptarimas ir dovanų įteikimas. Bus trumpai pakalbama, kas buvo sunkiausia, ar suprantamas ir malonus tekstas. Taip pat bus įteikta dovana, o dalyvis galės ir ant jos esantį užrašą Brailio raštu perskaityti – bet tai jau ne konkurso užduotis.

Nugalėtojai bus skelbiami balandžio mėnesio pabaigoje – juos Lietuvos aklųjų biblioteka (LAB) kvies į respublikinį skaitymo Brailio raštu konkursą, kuris vyks Vilniuje birželio 17 d. Tada ir bus išrinkti geriausi iš geriausiųjų.

Lietuvos aklųjų biblioteka praneša, jog laikosi visų galiojančių karantino reikalavimų, užtikriname tiek konkurso dalyvių, tiek bibliotekos darbuotojų saugumą.

Norint dalyvauti, galima kreiptis į artimiausią LAB darbuotoją:

Vilnius: Janina, 8 659 08 086, j.vileikiene@labiblioteka.lt;

Kaunas: Irena, 8 667 66 922, kaunas@labiblioteka.lt;

Klaipėda: Daiva, 8 666 85 308, klaipėda@labiblioteka.lt;

Šiauliai: Javita, 8 666 85 309, siauliai@labiblioteka.lt;

Panevėžys: Nijolė, 8 666 85 210, panevezys@labiblioteka.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS