2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės | KaunoDiena.lt

2020-AISIAIS NAMŲ INTERJERAS BUS DERINAMAS PRIE VIRTUVĖS

Kalbėdami apie naujausias interjero tendencijas dizaineriai sutaria: virtuvė tampa svarbiausia būsto vieta, kurioje sukasi visas gyvenimas. Šioje patalpoje tvyro lengvumas, ji neapkrauta, vyrauja elegantiškas minimalizmas.

Daugiafunkcis blokas

Maistui gaminti skirta erdvė projektuojama atvira, lengvai prisitaikanti prie besikeičiančių poreikių. Jos interjero ašis – didelė sala, kurioje sutelkiamos pagrindinės virtuvės funkcijos, kartu ji yra išskirtinis dizaino elementas.

Dar vienas ypatingas virtuvės salos bruožas – ji yra labai masyvi, užima daug vietos, yra pačiame maisto ruošimo zonos, dažnai ir visos gyvenamosios erdvės centre. Ji naudojama ir maistui gaminti, ir kaip darbastalis.

Dėl to saloje integruota visa reikiama įranga: kaitlentė, plautuvė, orkaitė. Išmoningai paslepiamas garų rinktuvas: yra modelių, iškylančių iš stalviršio angos tik tada, kai naudojami arba įmontuotų kaitlentėje, yra minimalistinių, tvirtinamų prie lubų, kurie primena rėmelį. Kai virtuvės planas atviras, standartinis garų rinktuvas atrodys neestetiškai.

Naujiena – plautuvės, integruotos saloje, uždengiamos slankiosiomis durelėmis.

Netradicinis sprendimas

Kitas neįprastas variantas – dvi mažesnės salos, sustatytos viena priešais kitą arba greta, kampu. Tai taip pat nauja, vis labiau populiarėjanti tendencija, žinoma, su sąlyga, kad yra daug vietos. Mažesnėje patalpoje dvi salos vargiai išsiteks, be to, bus nepatogu aplinkui judėti.

Dizaineriai siūlo rinktis ir netradicinį sprendimą, kai dvi salos sujungiamos darbastaliu, tarsi lengvu tilteliu, pastačius prie jo aukštas baro kėdes.

Taip suplanuotoje virtuvėje iš esmės keičiasi sienų dizainas. Kadangi visa technika nukeliavo į salą, jos skiriamos spintelėms, spintoms, lentynoms. Dažniausiai jos uždaros, siekia lubas, kad būtų galima maksimaliai išnaudoti aukštį. Projektuojamos be rankenėlių, atidaromos paspaudžiant briauną, todėl baldai atrodo tarsi sklendžiantys erdvėje, susilieja su sienomis. Toks dizainas padeda sukurti tvarkingos, netgi sterilios virtuvės įspūdį.

Madingi podėliai, arba erdvi spinta, į kurią galima įeiti, tai taip pat padeda neapkrauti erdvės smulkmenomis.

Akmens ir metalo amžius

Marmuras su išraiškingu gyslelių piešiniu, ko gero, yra madingiausia kitų metų medžiaga virtuvės interjere. Tiek prabanga dvelkiantis klasikinis juodas su pilkais, tiek retesnis ir subtilesnis pilkas su rusvais, tiek baltas su pilkšvais raštais.

Marmuro gali būti daug, pavyzdžiui, net tik stalviršiai, bet ir virtuvės sienelė, atvira lentyna, visa sala ir grindys, visa siena. Ypatingu akcentu taps retos marmuro rūšys, tarkime, tamsiai žalia, rausva. Pigesnis variantas – sintetinės marmuro, kitų natūralių akmenų imitacijos. Jei jos kokybiškos, vaizdo nesugadins.

Natūralus medis kurį laiką buvo pasitraukęs iš virtuvių interjero, o dabar ir vėl sugrįžta. Tik ne populiarusis ąžuolas, o uosis.

Prie marmuro dažnai derinamas natūralus medis ar metalas, gražus kontrastingas jo duetas su auksu, žalvariu, sendintu variu. Metalas – dar viena madinga medžiaga virtuvėje. Industrinio stiliaus aprūdiję ar oksiduoti dėmėti dekoratyviniai akcentai, pagyvinantys modernaus stiliaus virtuvę, taip pat ant bangos, ypač jei jie autentiški, atkeliavę iš seno fabriko, garažo ar dirbtuvių. Metaliniai gali būti ir stalviršiai, spintų fasadai, pasendintos, pašiauštos tekstūros suteikia unikalaus žavesio.

Metalui sušildyti pasitelkiamos kontrastingos ryškios spalvos. Daug dėmesio skiriama ne tik maišytuvų, kurių yra įvairiausių stilių ir formų, bet ir plautuvių dizainui. Šie akcentai tampa svarbūs interjero komponentai ne tik dėl savo funkcionalumo.

Tarkime, matinio aukso klasikinės formos plautuvė tikrai neliks nepastebėta. Kaip ir aukso spalvos garų rinktuvas, maišytuvai, orkaitės, kurių išskirtinumas dar labiau pabrėžiamas įdomiu dizainu. Jiems kompaniją palaiko šviestuvai, rankenėlės, indai, kitos smulkmenos. Šis metalas virtuvėje šiemet tiesiog triumfuoja.

Koloritas ir tekstūros

Natūralus medis kurį laiką buvo pasitraukęs iš virtuvių interjero, o dabar ir vėl sugrįžta. Tik ne populiarusis ąžuolas, o uosis. Subtiliai grūdėtas jo piešinys, blyškesnė spalva pasižymi savitu žavesiu. Puikiai atrodo derinant su margu marmuru, nekonkuruoja su juo.

Taip pat matome daug virtuvių, kuriose dominuoja riešutmedis, jo tamsi, sodri spalva, ryškus piešinys dvelkia prabanga. Iš jo gaminami baldai arba grindys. Svarbu šios rūšies medį interjere naudoti saikingai, todėl neretai iš riešutmedžio yra tik dalis fasadų, kiti dažomi neutraliomis spalvomis arba žaliai – šią paletę galime drąsiai vadinti kitų metų virtuvės spalva. Joje rasime visko: ir murzinų žalsvai pilkų tonų, ir skaidrių žaliai mėlynų, ir tamsios miško žalumos.

Tamsūs dramatiški atspalviai vis dar madingi, tarp jų – ir juodas. Nors tai prieštarauja vyraujančiai nuomonei, juoda spalva, ar tai būtų spintelių fasadai, ar sienos, yra labai gyvybinga, viliojanti. Ji dažnai papildoma išraiškingos tekstūros mediniais, metaliniais paviršiais, aksesuarais. Galima priderinti ir baltos spalvos akcentų. Šis grafiškas duetas ypač gražiai atsiskleidžia derinant su metalu.

Tamsiai mėlyna paletė išlieka viena populiariausių. Neretai ji papildoma žaliais potėpiais. Pasigendate kažko jaukesnio, šiltesnio? Tada tiks visos žemės spalvos, o ieškodami įkvėpimo prisiminkite, kokia didelė yra rudų, pilkšvai rusvų, gelsvų, blyškiai ir ryškiai oranžinių grybų atspalvių įvairovė. O kur dar samanos, kerpės.

Prieš įvedant naujas spalvas, verta gerai apgalvoti, ar tik sienas perdažysite, pakeisite smulkias detales, ar verta keisti ir baldų fasadus, grindis, perklijuoti plyteles. Atminkite, kad virtuvė iš pagrindų atnaujinama tik kas penkerius metus.

Mažoms miesto erdvėms

Pasaulio didmiesčiuose koncentruojasi vis daugiau gyventojų, todėl neretai miestiečių būstai nėra dideli. Atsižvelgdami į šias aplinkybes, gamintojai siūlo inovatyvius sprendimus, kaip nedidelėje erdvėje sutalpinti virtuvę.

Yra ir labai intriguojančių pavyzdžių, tokių kaip paslėpta viduryje gyvenamosios erdvės stovinčiame masyviame moduliniame balde virtuvė. Užtraukę stumdomuosius panelius nė neįtarsite apie jos egzistavimą.

Tame pačiame funkcionaliame bloke telpa ir slapta miegamojo zona. O aplinkui išdėstyta svetainė su valgomojo kampeliu. Galimi ir kiti variantai – kai virtuvės, miegamojo zonos išdėstomos uždaruose blokuose palei sienas, o poilsio erdvei paliekamas patalpos vidurys.

Išskirtinės viryklės

Viryklės su orkaitėmis ir be jų ateinančiais metas nebus slepiamos, o drąsiai veršis į pirmą planą. Tradicines juodą ir metalo (plieno) spalvas galima užmiršti, jas keičia keliančios apetitą geltona citrininė, oranžinė persiko, raudona pomidoro. Kitas populiarus variantas – ryški mėlyna su bronzos, vario ar auksinėmis detalėmis.

Prie klasikinio dizaino modelių gali būti derinami ir tokio paties atspalvio garų surinktuvai. Tačiau svarbu jausti saiką – įsibėgėję nepulkite ieškoti tokios pat spalvos šaldytuvo, virdulio, skrudintuvo ar kitų interjero elementų – spalvingų orkaičių ir viryklių galima nederinti prie nieko.

Įspūdingi šviestuvai

Ko gero, įspūdingiausias akcentas, kuriantis ypatingą atmosferą, kitais metais virtuvėje bus šviestuvai. Ne paslėpti, o pakabinami, įdomaus, išskirtinio dizaino.

Jie gali iš pagrindų pakeisti interjerą, sujungti maisto gaminimo zoną su gyvenamąja erdve arba priešingai, jas atskirti. Kabinami dažniausiai virš salos, jei jos nėra, ties darbastaliu, bariuku.

Kadangi virtuvių dizaine vyrauja minimalizmas, šviestuvai gali būti itin dekoratyvūs, puošnūs, arba originalaus industrinio stiliaus, unikalūs vintažiniai, svarbiausia, kad atspindėtų šeimininkų charakterį.

GALERIJA

  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
  • 2020-aisiais namų interjeras bus derinamas prie virtuvės
Interneto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vile

Man virtuve yra virtuve ir kokia grazi ji bebutu - ji vistiek virtuve. Man visai nepatinka virtuve kartu su svetaine, nebent virtuve ikomponuota kazkuriam atskiram kampe ir ikyriai nekrenta i akis. Paeme mada is Amerikos, kur pirmas aukstas bendras kambarys visiems - ten ir virtuve ir svetaine (nors as taip nepavadinciau), o antram aukste visi turi atskirus miegamuosius. O pas mus, kai 2 ar 3 kambareliu bute bando daryti bendra su svetaine virtuve,gaunasi absurdas.

Rasuole

Atnaujinama kas penkerius metus,isproteciau ,jeigu taip daznai butu remontas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS