Baldai ir namų aksesuarai – iš lėktuvų ir parašiutų | KaunoDiena.lt

BALDAI IR NAMŲ AKSESUARAI – IŠ LĖKTUVŲ IR PARAŠIUTŲ

Tvarus vartojimas ir perėjimas prie žiedinės ekonomikos įgauna vis didesnį pagreitį: perdirbamos net aviacijos pramonės atliekos – iš senų lėktuvų detalių ir parašiutų dizaineriai kuria baldus, stilingus interjero aksesuarus, kurie kuria unikalų namų charakterį.

Orlaivio dalys virto stalais ir spintelėmis

Atitarnavus vienam Vokietijos skrydžių bendrovės lėktuvui, pirmą kartą istorijoje buvo nuspręsta jį ne utilizuoti, o atiduoti dizainerių, inžinierių ir produktų perdirbimo ekspertų komandai – iš jo dalių ir detalių jie turėjo sukurti įvairių naudingų daiktų.

Naujam gyvenimui didžiulis orlaivis atgimė baldų ir interjero aksesuarų pavidalu. Sukurta visa namų kolekcija, kurią sudaro įvairaus dydžio stalai ir staliukai, gėrimų spintelė-baras, laikrodžiai. Iš smulkesnių lėktuvo korpuso likučių, kitų jame naudotų daiktų padaryti raktų pakabukai, kuprinės.

Kaip teigia bendrovės dizaineris Joelis Bertramas, kiekvienas daiktas yra unikalus ir turi savo istoriją. Pasak jo, lėktuvas, tiek jo išorinė, tiek ir vidinė dalys, pagamintos iš labai aukštos kokybės, ilgaamžių medžiagų, kurias būtų gaila išmesti, kai galima naudoti dar daug metų. Stalai buvo gaminami iš fiuzeliažo fragmentų, pilotų kabinos pertvarų, spintelės ir laikrodžiai iš langų fasadinių dalių, verslo klasės salone naudotos antklodės virto kuprinėmis. Pakabukams panaudotas korpuso metalas ir kartoninės laminuotos skrydžio saugos instrukcijos. Nuostabu tai, kad visi gaminiai akimirksniu rado šeimininkus.

Iš parašiutų – krėslai ir širmos

Jungtinės Karalystės dizaineris Benjaminas Hubertas kartu su Londono mados studija "Reburn", kuri specializuojasi panaudojant ir perdirbant antrinis daiktus, sugalvojo sukurti interjerui skirtą kolekciją iš perdirbto senų, susidėvėjusių parašiutų kupolų nailoninio audinio.

Kolekciją, kuri buvo pristatyta Londono dizaino festivalyje "100 proc. design" šį rudenį, sudaro keturių skirtingų rūšių supamieji krėslai ir širmos. Jie pagaminti iš plieninių rėmų, o minkštoji dalis – iš parašiutų. Krėslai yra supamieji neatsitiktinai: tokiu būdu norima baldą priartinti prie pirminės jo paskirties – besisupant jaučiamas lengvumo pojūtis, panašiai kaip leidžiantis parašiutu, audinys plaikstosi, tarsi vėjui pučiant.

Baldų formos skulptūriškos, bet kartu paprastos, neįmantrios. Pakabinamos širmos formos primena parašiutą, kitos yra pastatomos. Tiek jos, tiek krėslai ne tik stilingi, bet ir labai funkcionalūs, praktiški, be to, ergonomiški – juose sėdėti labai patogu. Visi gaminiai labai spalvingi: pastelinių ir kontrastingų ryškių spalvų, itin stilingai atrodo juodi. Iš skirtingų spalvų audinių atraižų pasiūtos širmos atrodo tarsi skiautiniai ar mozaika. Šie objektai – ryškus interjero puošybos akcentas, ypač gerai derantis modernaus, industrinio stiliaus būste.

GALERIJA

  • Baldai ir namų aksesuarai – iš lėktuvų ir parašiutų
  • Baldai ir namų aksesuarai – iš lėktuvų ir parašiutų
  • Baldai ir namų aksesuarai – iš lėktuvų ir parašiutų
  • Baldai ir namų aksesuarai – iš lėktuvų ir parašiutų
  • Baldai ir namų aksesuarai – iš lėktuvų ir parašiutų
  • Baldai ir namų aksesuarai – iš lėktuvų ir parašiutų
  • Baldai ir namų aksesuarai – iš lėktuvų ir parašiutų
Interneto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS