Kaip išsirinkti oro valytuvą? | KaunoDiena.lt

KAIP IŠSIRINKTI ORO VALYTUVĄ?

  • 0

Galbūt niekada neteko susidurti su tokiais prietaisais bei jų panaudojimo galimybėmis, todėl trumpai papasakosime, kaip išsirinkti oro valytuvą, ir į kokius pagrindinius dalykus reikėtų atkreipti dėmesį.

Patalpų plotas

Prieš perkant turėtumėte įsitikinti, jog oro valytuvo veikimo plotas yra toks pat arba šiek tiek didesnis negu bendras patalpų plotas. Oro valytuvo plotas yra nurodomas atsižvelgiant į jo oro srauto m3/val. parametrą bei remiantis, jog lubų aukštis neviršija 2,5 metro (aukščio standartas).

Rekomenduojame pasirinkti truputį galingesnį oro valytuvą, kad oras patalpoje būtų išvalomas greičiau. Dirbs ne maksimaliu pajėgumu, o tai leis sutaupyti elektros energijos ir prailginti prietaiso eksploatavimo laiką. Taip pat galingesnis valytuvas rekomenduojamas patalpose, kuriose yra daug žmonių, ir dėl šios priežasties oro tarša gali būti šiek tiek didesnė.

Oro valytuvų kaina

Oro valytuvų kainos yra įvairios – svyruoja nuo pigesnių variantų, skirtų mažoms patalpoms, pvz., automobiliams, iki brangesnių, galingesnių, naudojančių išmaniąsias technologijas, bei turinčius daug patogių funkcionalumų. Svarbu atsižvelgti ne tik į oro valytuvo kainą, bet ir į filtrus, priedus ar kitas keičiamas detales, kurias reikia keisti per metus, taip pat ir į elektros energijos suvartojimą.

Kokią filtravimo sistemą naudoja oro valytuvas?

Įsitikinkite, kad oro valytuvas turi efektyvią filtravimo sistemą, geriausias oro valytuvas visuomet turės HEPA filtrą kartu su kombinuota kita valymo technologija. Pasidomėkite, kokius ore esančius teršalus norėsite valyti, ir kokie filtrai tam pagrinde yra naudojami.

Įmonės nuotr.

HEPA filtrai efektyviai valo orą nuo pelėsio sporų, pleiskanų, dulkių, žiedadulkių ir kitų mikroorganizmų. Na o aktyviosios anglies filtrai pašalina kvapus, lakiąsias medžiagų daleles. UV-C technologija arba jonizatoriai papildomai padeda naikinti virusus, bakterijas, slopina jų dauginimąsi.

Triukšmo lygis

Triukšmas matuojamas decibelais (dB). Priklausomai nuo oro valytuvo, decibelų lygis gali svyruoti nuo 20 dB iki 50 dB. Palyginimui – kuždėjimas siekia 30 dB lygį. Renkantis oro valytuvą namams, vertėtų atsižvelgti į šį parametrą, ypač, jeigu prietaiso naudojimas bus nuolatinis.

Oro valytuvo funkcionalumas

Yra daug skirtingų oro valytuvų, turinčių papildomų funkcijų, kurios palengvina įrenginio naudojimą. Tai būtų papildomi jutikliai, reaguojantys į oro taršą, nuotolinio valdymo pulteliai, laikmatis, jeigu nenorite, kad valytuvas būtų įjungtas visa dieną ar naktį. Arba valytuvas, turintis drėkinimo funkciją, kuri gali būti naudinga turintiems kvėpavimo takų problemų bei alergijų. Tačiau svarbiausia atsižvelgti į viršuje paminėtus aspektus, o tik po to rinktis pagal patogesnį funkcionalumą ar priedą.

GALERIJA

  • Kaip išsirinkti oro valytuvą?
Įmonės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS