Čekijos atstovui eurovizinį kūrinį parašyti prireikė pusantrų metų | KaunoDiena.lt

ČEKIJOS ATSTOVUI EUROVIZINĮ KŪRINĮ PARAŠYTI PRIREIKĖ PUSANTRŲ METŲ

Interviu LRT TELEVIZIJAI šių metų Čekijos atstovas „Eurovizijoje“ Mikolas Josefas atviravo, kad jo kūrinys pirmiausia gimė kaip nelaimingos meilės baladė. Muzikos kūrimu, prodiusavimu, vaizdo klipų režisavimu užsiimančiui Mikolui prireikė metų, kad iš pagrindų pakeistų kūrinį ir paruoštų jį pasaulinei scenai.

– Euroviziniame burbule esate jau antrą kartą. 2017-ais metais jums buvo siūloma atstovauti Čekijai su daina „My Turn“. Bet šio pasiūlymo tuomet atsisakėte. Kodėl?

– Esate labai gerai informuotas. Labai smagu kalbėti su žmonėmis, kurie tave pažįsta. Ačiū už tai. Taip, tiesa – pernai nepriėmiau šio pasiūlymo, nes daina buvo skirta ne man, nejaučiau jokio ryšio su ja. Nenoriu stovėti ant scenos prieš daugybę žmonių ir atlikti kūrinį, kurio nejaučiu. Norėjau ten atsidurti su daina, kurią atlikdamas mėgaučiausi, kuria tikėčiau. Tai ir įvyko šiais metais, labai tuo džiaugiuosi. O kas buvo praėjusiais metais – pražuvo.

– Kaip ir minėjote, šie metai – jūsų. Atstovausite šaliai su savo kūrybos daina „Lie To Me“. Kaip ji gimė ir kam ją skyrėte?

– Rašiau dainą labai ilgai. Pirmą jos versiją sukūriau dar 2016-ųjų spalį, viešai daina pasirodė tik prabėgus metams. Ne tik rašiau dainą, bet ir tobulinau prodiusavimo įgūdžius, stengiausi dainą padaryti paprastesnę, kad ji būtų pritaikyta platesnei įvairių šalių auditorijai. Kelias buvo ilgas, bet tikrai vertėjo. Tuo metu gyvenau Vienoje, dainą, kaip man įprasta, pradėjau kurti nuo gitaros – sukūriau melodiją ir žodžius. Tai buvo liūdna baladė apie išsiskyrimą, bėgant laikui ji keitėsi, bet, manau, tik į gera.

– Nusikelkime į Lisaboną. Kaip ten, ant scenos, atrodys jūsų pasirodymas?

– Kartu su komanda manome, kad klipas pateisino lūkesčius, jis atkreipė dėmesį. Tad tam tikras jo dalis norime perkelti ir ant scenos. Aš – artistas, dainuoju dėl žmonių, nenoriu likti kažkur scenos gale, noriu pasiekti žmones taip, kaip tai daryčiau soliniame koncerte. Kol kas negaliu daug atskleisti, bet tikiuosi, kad pavyks sukurti kažką įsimintino.

– Galbūt ant scenos išvysime kupranugarį?

– Ne, tai neleidžiama. Jokių gyvūnų ant scenos. Mes svarstėme kaip nors parodyti kupranugarį, bet ne, jo nebus, bus šiek tiek kitaip.

– Šiuo metu lažybininkų prognozės jums labai palankios –  vieta top trejetuke. Ar tai laikote spaudimu?

– Žinoma, kad jaučiu šiokį tokį spaudimą, bet vertinu teigiamai. Matau, kad žmonėms patinka daina, man tai svarbu, nes ją pats parašiau. Ji – mano kūdikis, man malonu, kai išgirstu, kad daina kažkam patinka. O lažybos – tai žaidimas. Smagu būti pripažintam. Lemiama akimirka jau netrukus. Pamatysime.

Visas interviu su M. Josefu – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS