Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba | KaunoDiena.lt

AKTORĖ G. STANIULYTĖ: MANO AISTROS – MOTINYSTĖ IR VAIDYBA

Populiaraus LNK serialo „Man reikia meilės“ aktorė Gabija Staniulytė, paklausta, kuo šiuo metu gyvena, mini dvi aistras: motinystę ir vaidybą. „Norėčiau prisistatyti kaip mama ir, žinoma, kaip TV serialo „Man reikia meilės“ aktorė“, – dalijasi mintimis apie savo dabartines veiklas žavioji pašnekovė, jau antrus metus minanti ir Lietuvos sporto universiteto slenkstį, kur studijuoja kineziterapiją.

Grįžo prie senos svajonės

Gabija pasakoja, kad dar mokydamasi mokykloje svarstė studijuoti mediciną. „Mano geriausios draugės tvirtai žinojo, kad rinksis medikių kelią, tačiau aš blaškiausi: tai buvau prie jų, tai ir vėl ne... Tėvai, manau, slapta irgi tikėjosi matyti savo dukrą medike“, – prisimena ji.

Kai paauglystėje pradėjo lankyti dramos būrelį, viskas pakrypo kita linkme. Gabija nusprendė išbandyti vaidybos studijas universitete.

„Sausos medicinos niekada nenorėjau – nesu teorijos žmogus. Visą vaikystę sportavau, todėl ir nusprendžiau mokslus sieti su sveikatingumu ir sportu. Kineziterapija ir apima šias dvi mano mėgstamas sritis“, – aiškina moteris, dabar vėl sugrįžusi prie uolios studentės vaidmens.

Laimingi atsitiktinumai

G. Staniulytė kilusi iš Kauno, tačiau kai nepateko į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, aktoriaus ir režisieriaus Vido Bareikio kursą, išvyko studijuoti į Klaipėdą.

„Labai norėjau mokytis pas Vidą, tačiau nepatekau. Laimei, per stojamuosius mane pastebėjo profesorius Valentinas Masalskis ir pakvietė į savo komandą“, – aktorystės ir klaipėdietiško etapo pradžią prisimena ji.

Paklausta, kaip pateko į LNK serialą „Man reikia meilės“, Gabija mini laimingą atsitiktinumą, kai žiūrėdamas Tado Vidmanto filmą „Lietuviški svingeriai“ ją pastebėjo serialo prodiuseris ir pakvietė dalyvauti aktorių atrankoje. Pavyko – Gabija gavo vieną iš pagrindinių vaidmenų.

„Vilma, kurią vaidinu seriale, yra keliautoja. Iki soties prisikeliavusi po pasaulį ji sutinka savo gyvenimo meilę Deimantą ir nori su juo kurti rimtus, brandžius santykius. Vilmai atrodo, kad Deimantas ją tarsi išlaisvino, suteikė tai, apie ką ji visada svajojo, – gyvenimą tobuloje poroje, viską darant kartu. Trumpai tariant, Vilma nori šeimos, vestuvių, tačiau pasiekti šį tikslą jų porai vis kažkas sukliudo“, – painiais serialo vingiais dalijasi aktorė.

Labiausiai į atmintį įstrigo pirmieji filmavimai. „Kai tik pradėjau vaidinti seriale, mane stebino viskas. Buvau kaip mažas vaikas, patekęs į geriausią pasaulyje žaidimų kambarį, – juokiasi ji. – Kadangi vaidmenų gausa dar negaliu pasigirti, kiekvienas man yra be galo svarbus.“

Beje, Vilmos personažas, pasak Gabijos, yra gana artimas jai pačiai. Toliausiai nuo jos asmenybės bruožų būtų Vilmos noras gyventi pagal naujausias tendencijas ir būti žinomai. „Visur kitur galiu įžvelgti ir dalelę savęs“, – apie savo vaidmenį seriale pasakoja G. Staniulytė.

G. Staniulytės asmeninio archyvo nuotr.

Kitaip nei seriale

Serialo Vilma nori vestuvių, tačiau Deimantas žiedelio pirkti savo merginai neskuba. Realiame aktorės gyvenime, Gabijos žodžiais tariant, viskas vyko kur kas greičiau.

„Buvau dar labai jauna, dirbanti studentė. Įsimylėjau keleriais metais už save vyresnį vyrą, kurio gyvenime viskas tuo metu buvo gerokai stabiliau nei mano. Priešingai nei seriale, jis buvo tas, kuris labai norėjo kurti šeiminį gyvenimą kartu“, – šypsosi pašnekovė.

Kai netrukus po vestuvių porai gimė sūnus, Gabija skyrė jam viską: laiką, energiją, meilę. Paklausta, kas sunkiau: būti gera mama ar gera aktore, ji nė akimirkos nedvejoja ir renkasi pirmą variantą, nors tuojau pat susizgrimba, kad nė pati nežino, kokios savybės turėtų būti surašytos tobulos mamos vizitinėje kortelėje.

Vis dėlto būti gera mama šiandien Gabijai yra pats svarbiausias, atsakingiausias darbas. „Kaip ir pats džiaugsmingiausias!“ – priduria ji. Todėl, jei gautų pasiūlymą kokiame nors filme ar seriale kurti mamos vaidmenį, nedvejodama sutiktų.

Kai tik pradėjau vaidinti seriale, mane stebino viskas – buvau kaip mažas vaikas, patekęs į geriausią pasaulyje žaidimų kambarį.

Sūnus – visas gyvenimas

Gabijos sūnui Arijui gegužės gale bus ketveri. Vyrukas eina į darželį. „Sūnų pagimdžiau labai jauna, 23-ejų. Vos jį išvydau, tiek užsidegiau motinyste, kad daugiau jokių kitų veiklų aplinkui save nemačiau“, – atvirauja Arijaus mama ir priduria, kad drauge su vaiku gimė ir milžiniška atsakomybė už jį.

Dabar jauna moteris vis dar vadina save išprotėjusia dėl sūnaus. Gal dėl to ryšys su Arijumi – ypač stiprus. „Esu skaičiusi, kad vaikai ir tėvai negali būti draugais, bet aš jaučiuosi visiška jo draugė – ne tik mama“, – tikina ji.

Mėgstamiausia abiejų veikla drauge – pasivaikščiojimai gamtoje. Grynas oras atpalaiduoja, o jei vėliau dar užsuka į kokią kavinukę pasmaližiauti ledais – išvis gerai.

„Abu mėgstame aktyviai leisti laiką – pasivaikščiojimai miške, išvykos dviračiais, įvairūs žaidimų kambariai ar aikštelės, baseinas. Nuo kito rudens bandysiu leisti Arijų į gimnastiką – tai karščiausia jo svajonė. Turime tradiciją kiekvieną penktadienio vakarą, pasigaminę skanių užkandžių, žiūrėti animacinį filmą“, – dalijasi laisvalaikio veikla Gabija.

G. Staniulytės asmeninio archyvo nuotr.

Mėgstamiausias aktorės žanras – detektyvai-trileriai, tačiau dažniausiai  renkasi filmą ne pagal žanrą, o pagal draugų rekomendacijas, žiūrovų įvertinimą. Pastarieji labiausiai patikę serialai – „Baltasis lotosas“ ir „Juodasis veidrodis“.

„Kiekvienam būsimam aktoriui rekomenduočiau pažiūrėti režisieriaus Sidney Lumeto filmą „Dvylika įtūžusių vyriškių“, kurio režisūra ir aktorių vaidyba man paliko neišdildomą įspūdį“, – siūlo G. Staniulytė.

Šiuo metu aktorės kasdienis tempas didžiulis. Paklausta, ar neplaka savęs už tai, kad galbūt per mažai laiko skiria sūnui, Gabija purto galvą. Sako, tai bene vienintelė sritis, kurioje gali save tik pagirti. „Kartais, atrodo, pati suvokiu savo galimybes, tačiau nepasitikėjimas ir baimė suklysti, galbūt blogai pasirodyti prieš kitus mane labai stabdo. Norėčiau būti daug drąsesnė, nebijoti savęs rodyti, nebijoti klysti ir mokėti apginti savo nuomonę, kad ir kokia situacija būtų“, – atvirauja ji.

Pradžia – sunkiausia

Kai po motinystės atostogų teko grįžti į aktorystės pasaulį, pirmieji filmavimai nebuvo lengvi. Šiek tiek nerimo kėlė ir dar nebandyta serialų specifika.

„Anksčiau buvau vaidinusi tik ilgametražiame filme, keliose reklamose. Taigi, teko vėl iš naujo pratintis prie kamerų. Laimei, serialo „Man reikia meilės“ kūrėjų komanda buvo labai draugiška, nekėlė streso“, – džiaugiasi pašnekovė.

Aktorė pasakoja, kaip kelionės į Egiptą metu gavo pirmąjį krikštą. Jos vaidinama Vilma Raudonojoje jūroje turėjo dalyvauti paviršinio nardymo scenoje. „Buvo tikras iššūkis lįsti į atvirą jūrą, kur gylis siekia apie 20 m. Dariau tai pirmą kartą gyvenime. Išsigandau ne tiek gylio, kiek vandenų platybės, nes nardyti reikėjo už ilgo pontoninio tilto, kur prasidėjo koralinis rifas. Tai nebuvo panikos ataka, o labiau diskomfortas…“ – prisimena G. Staniulytė, šiuo metu drauge su mama lankanti treniruotes baseine. Anot aktorės, kineziterapijos studijų programoje taip pat yra užsiėmimai baseine. Studentai mokosi ne tik įvairių plaukimo stilių, bet ir suteikti pirmąją pagalbą skendusiam žmogui.

LNK nuotr.

Tvarkytis norėtų pati

Dieninės studijos, serialo filmavimai, mamos pareigos ir buitis namuose – kaip viską suspėti? Gabija aiškina, kad anksčiau buities klausimais ji buvo netgi pedantė, tačiau dabar negali skirti tiek dėmesio, kiek norėtų.

„Atsiradus namuose vaikui, tvarką palaikyti išties nelengva. Sunkiai praeinu pro išmėtytus daiktus ar neplautus indus. Todėl ir sūnų po truputį vis mokau tvarkos. Švari ir jauki aplinka labai svarbu, tik užsisėdėti namuose – ne man“, – šypsosi ji.

Ar turi kokį labai nemėgstamą darbą? „Gal drabužių lyginimas?“ – juokiasi pašnekovė. Labiausiai aktorė mėgsta gaminti valgį. Ypač itališkus patiekalus, kuriuos gamindama dažnai improvizuoja arba vadovaujasi intuicija. Ypač gerai pavyksta makaronai su grietinėlės padažu, salotos.

Paklausiu, ar ji norėtų, kad kažkas namuose padėtų tvarkytis, atsikratyti nereikalingų daiktų, o likusius sutvarktų taip, kad gyventi būtų lengviau? „Oi, ne… Man nepatiktų, jei mano namuose tvarkytųsi kažkas kitas. Ir daiktus aš norėčiau susidėlioti pagal savo sistemą“, – tikina Gabija, keletą kartų per metus daranti generalinę spintų reviziją. Nebenešiojamus, bet vis dar kokybiškus daiktus ji parduoda arba perleidžia kitiems, kad daiktai gyventų antrą gyvenimą.

Ar žavi moteris mėgsta pasiausti po parduotuves? Be abejo, kas to nemėgsta?! Labiausiai, sako, jai patinka laisvai krintantys drabužiai. Mėgstamiausios spalvos – pilka ir juoda. Atėjus vasarai, nevengia ir ryškių spalvų, kurias renkasi pagal nuotaiką.

Aukštakulnių Gabija nemėgsta ir prisipažįsta, kad jau seniai yra sportinio stiliaus gerbėja. „Dievinu patogią avalynę, ypač sportbačius. Turiu jų visą kolekciją. Paprastai kokie nors įdomesni sportbačiai tampa mano visos aprangos akcentu“, – šypsosi ji.

G. Staniulytės asmeninio archyvo nuotr.

Norėtų grimuoti kitus

Be kitų norų, kurių labai daug – išmokti plaukti vandenlente, slidinėti snieglente, šokti high heels ir vogue šokius, moteris turi ir dar vieną slaptą svajonę.

„Labai mėgstu sėdėti grimo kėdėje, kai mus ruošia serialo filmavimams, bet dar labiau patinka kurti makiažą kitiems. Kartais net pagalvoju, kad mielai išbandyčiau darbą už kadro kaip grimo meistrė, nors iki meistrės man dar labai toli“, – traukia save per dantį aktorė.

Jokių makiažo kursų ji nebaigė, bet būdama paauglė lankė Kazio Binkio teatrą Kaune, kur prieš spektaklius grimuodavo aktoriukus. „Buvau savotiška mūsų teatro grimuotoja“, – prisipažįsta ji, ir dabar mielai žiūrinti mokomuosius vaizdo įrašus per jutubą, o gautas makiažo pamokas išbandanti grimuodama save.

Norėčiau būti daug drąsesnė, nebijoti savęs rodyti, nebijoti klysti ir mokėti apginti savo nuomonę, kad ir kokia situacija būtų.

Užsiima savianalize

Ar dažnai įsijungia televizorių, pasižiūri, kaip atrodo seriale pati? Gabija sako, kad yra be galo savikritiška ir mieliau į save TV ekrane nežiūrėtų. „Tačiau privalau žiūrėti, analizuoti, kaip vaidinu. Savianalizė, manau, yra viena sudėtinių aktoriaus darbo dalių. Turiu pamatyti save iš šalies, kad žinočiau, kur mano stipriosios pusės, o kur galbūt visai nusivažiuoju“, – aiškina ji.

Drauge su Gabija serialą „Man reikia meilės“ kas vakarą žiūri ir jos sūnelis Arijus. Pernai, kai mažyliui tebuvo treji, Arijus labai stebėjosi, kaip mama, sėdėdama su juo ant sofos, kartu gali būti ir televizoriaus ekrane. Kai Gabija viską išaiškino, vaikas išsyk tapo didžiausiu šio serialo gerbėju.

„Arijus žino ne tik mano, bet ir visų kitų veikėjų vardus, siužetines linijas, ypač laukia manęs pasirodant ekrane“, – sūnaus palaikymu džiaugiasi G. Staniulytė.

Dažnai populiarių serialų aktorius atpažįsta miesto gatvėse, prašo jų autografų, šaukia personažų vardais. Ar taip yra ir Gabijai? „Oi, ne. Tikrai nedažnai. Yra buvę keli atvejai, kai paauglės mergaitės paprašė nusifotografuoti drauge. Tiesa, dar pernai, kai Arijus lankė kitą darželį, auklytės žinojo, kad vaidinu seriale, esu aktorė… Šįmet, kai serialas rodomas jau antrą sezoną, ažiotažo gerokai mažiau“, – sako aktorė.

LNK nuotr.

Moters idealas – mama

Koks Gabijos moters idealas? Pati moteriškiausia, intelektualiausia moteris jai yra jos mama. „Norėčiau būti tokia, kaip ji, – mokanti už save pakovoti, protinga, išsilavinusi, smalsi, visais klausimais turinti savo nuomonę“, – vardija mamos dorybes dukra. Dabar jos mama gyvena savo malonumui ir kuria nuostabius keramikos dirbinius – mėgstama veikla išreiškia save.

Kaip grožio ikoną, tik jau iš aktorinės pusės, Gabija įvardija filmo „Graži moteris“ žvaigždę – amerikiečių aktorę Julią Roberts. Šiuo metu, sako, jai dar labai imponuoja kultinio filmo „Barbė“ žvaigždė, australų kilmės aktorė Margot Robbie. „Jei reikėtų į kažką lygiuotis, norėčiau būti panaši į ją“, – šypsosi šį filmą neseniai žiūrėjusi aktorė, kurios pačios svajonių vaidmuo kur kas rimtesnis. Gabija norėtų įkūnyti kokią nors istorinę asmenybę – žymią sportininkę ar kitą garsią moterį, kurios biografija jai  būtų įdomi.

LNK nuotr.

Be sporto – nė iš vietos

Ne paslaptis, kad puiki fizinė forma – sudėtinė aktorių vizitinės kortelės dalis. Sportas ir fizinis aktyvumas Gabiją lydi nuo pat vaikystės.

„Iš pradžių lankiau pramoginius šokius, kurie virto sportiniais, kai perėjau mokytis į profesionalų klubą. Vėliau išbandžiau ir lengvąją atletiką – bėgimą. Paskui tęsiau šokius, tik jau rinkausi šiuolaikinių ir gatvės šokių stilių. Paraleliai nuolat sportuodavau savarankiškai tiek sporto salėje, tiek ir namuose ar stadione“, – pasakoja aktorė, be sporto šiandien neįsivaizduojanti gyvenimo. Jis padeda ne tik palaikyti puikią fizinę formą, bet ir subalansuoti vidų. Sportuodama moteris atsikrato neigiamų emocijų, pasisemia motyvacijos sveikiau gyventi, tampa energingesnė ir veiklesnė. „Juk kas gi daro mus gražius? Labiausiai – vidinė harmonija ir ramybė!“ – į savo klausimą pati atsako G. Staniulytė ir linki sau ir kitiems surasti pusiausvyrą visur: karjeroje, santykiuose, buityje.

GALERIJA

  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
  • Aktorė G. Staniulytė: mano aistros – motinystė ir vaidyba
G. Staniulytės asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Fainiulka

Ir nekvaila

SUSIJUSIOS NAUJIENOS