A. Jolie aplankė nuo potvynių nukentėjusius Pakistano gyventojus: niekada nemačiau nieko panašaus | KaunoDiena.lt

A. JOLIE APLANKĖ NUO POTVYNIŲ NUKENTĖJUSIUS PAKISTANO GYVENTOJUS: NIEKADA NEMAČIAU NIEKO PANAŠAUS

Aktyviai humanitarine veikla užsiimanti Holivudo žvaigždė Angelina Jolie (Andželina Džoli) pareiškė, kad Pakistaną nusiaubę pražūtingi potvyniai turėtų tapti „žadintuvo skambučiu“ pasauliui dėl klimato kaitos, ir po susitikimo su nukentėjusiais žmonėmis paragino tarptautinę bendruomenę suteikti daugiau pagalbos šaliai.

Pakistaną nuo birželio siaubę musoninių liūčių sukelti potvyniai užtvindė trečdalį šalies – Jungtinės Karalystės dydžio teritoriją – ir pareikalavo beveik 1 600 gyvybių, rodo naujausi vyriausybės duomenys.

Dėl stichinės nelaimės daugiau nei 7 mln. žmonių buvo priversti palikti savo namus. Daugelis jų gyvena savadarbėse palapinėse, neapsaugoti nuo uodų, ir dažnai neturi galimybių gauti švaraus geriamojo vandens ar nusiprausti.

„Niekada nemačiau nieko panašaus“, – ketvirtadienį paskelbtoje filmuotoje medžiagoje sakė A. Jolie.

Aktorė jau anksčiau lankėsi Pakistane ir susitiko su žmonėmis, nukentėjusiais nuo pražūtingų 2010 metų potvynių bei 2005-ųjų žemės drebėjimo.

Klimato kaita ne tik reali ir ne tik artėja – ji jau čia.

„Aš visiškai palaikau jūsų raginimą tarptautinei bendruomenei daryti daugiau... Manau, tai yra tikras žadintuvo skambutis pasauliui, įspėjantis apie tai, kokioje padėtyje esame“, – sakė A. Jolie susitikime su civiliniais ir kariniais pareigūnais sostinėje Islamabade.

„Klimato kaita ne tik reali ir ne tik artėja – ji jau čia“, – kalbėjo aktorė.

A. Jolie, atstovaujanti Jungtinių Tautų vyriausiajam pabėgėlių reikalų komisarui, apsilankė pietinėje Sindo provincijoje, viename iš labiausiai nukentėjusių regionų, kur susitiko su stovyklose gyvenančiais žmonėmis, per potvynius netekusiais savo namų.

Jungtinės Tautos įspėjo, kad Pakistanui gresia „antra katastrofa“ dėl tokių ligų kaip Dengės karštligė, maliarija, cholera ir diarėja, taip pat žmonių mitybos nepakankamumo.

„Kalbėjausi su žmonėmis ir galvojau, kad jei jie nesulauks pakankamai pagalbos, po kelių savaičių jų čia nebebus, jie neišgyvens“, – sakė A. Jolie.

Mokslininkai rekordines musonines liūtis sieja su klimato kaita.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

MMM

Ar tai ta vansteino paklode?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS