K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę | KaunoDiena.lt

K. ARAI: JAUČIUOSI DĖKINGA LIKIMUI UŽ SUTEIKTĄ DAR VIENĄ GALIMYBĘ

LNK „Muzikinė kaukė“ – šou, kurio dalyviai turi parodyti tiek muzikos, tiek ir vaidybos maksimalius gebėjimus. Dvyliktą šio muzikinio projekto sezoną dėl nugalėtojo karūnos grumiasi ir visiems TV žiūrovams gerai pažįstama egzotiško gymio „KK2“ laidos vedėja Keitė Arai.

Pirmą sykį pabijojo

Ne vieną veiklą skaičiuojanti 24-erių mergina pripažįsta, kad stabiliausias darbas šiuo metu jai yra TV laidų vedimas.

Kaip atsidūrė „Muzikinėje kaukėje“? Ne iš pirmo karto. Prieš porą metų Keitei paskambino šios laidos režisierė Gintarė ir pasiūlė dalyvauti. „Tuo metu man buvo 21 metai. Pagalvojau, kad tokiam rimtam projektui  esu per jauna – tegul neįsižeidžia tokio amžiaus brandūs žmonės... Tiesiog pati jaučiausi dar nepriaugusi iki to projekto tiek emociškai, tiek ir psichologiškai“, – prisimena savo dvejones K. Arai. Netrukus ji ėmė gailėtis tokio savo sprendimo.

Kai antrą kartą sulaukė kvietimo dalyvauti laidoje, ilgai nesvarstė. „Nors nesu nei profesionali dainininkė, nei aktorė, pagalvojau, kad tokios progos gyvenime nesimėto. Kai Lietuvoje tiek daug talentingų žmonių, vienetams pasiseka, kad juos antrą kartą pakviestų į tą patį projektą!“ – susijaudinusi kalba ji.

U. Bagdonavičiaus, LNK, K. Arai asmeninio archyvo nuotr.

Norėtų ir vyriškų vaidmenų

Keitė džiaugiasi, kad jai šis projektas – didžiulis atradimas: tiek dėl pačios savęs, tiek ir dėl draugiškos komandos. Kaskart ji jaučiasi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę.

Šiuo metu filmuojamos paskutinės „Muzikinės kaukės“ laidos, iš kurių dalyviai nekrinta, renka komisijos balus ir laukia finalo, kai apie keturis stipriausius finalininkus svarų žodį tars TV žiūrovai.

„Muzikinė kaukė“ – ne parodijų ir net ne improvizacijų šou. Dalyviai turi kuo tiksliau įsijausti į burtais ištrauktą Lietuvos arba užsienio atlikėją – vyrą arba moterį – ir į jį įsikūnyti. „Mūsų tikslas – kuo geriau pamėgdžioti tiek jo balsą, tiek dainavimo manierą, atkartoti visą jo įvaizdį.“

Keitei jau teko pabūti ir Ariana Grande, amerikiečių popmuzikos atlikėja, ir aktore Jennifer Lopez, ir britų soulo ir džiazo karaliene Amy  Winehouse. Mergina juokiasi, kad kol kas burtai jai lėmė įsikūnyti vien į moteris, todėl ateityje norėtų pajusti ir vyriško balso jėgą, judesį, galią. „Nors teko įsikūnyti į moteris atlikėjas, bet jos man buvo didelis iššūkis. Perteikti skirtingas asmenybes, jų vokalus, balso tembrus, – patikėkite, tai kažkoks kosmosas!“ – aikčioja Keitė.

Repeticijomis nervina kaimynus

Nuo ko prasideda ir kaip atrodo pasiruošimas pasirodymui? Pasak atlikėjos, ruoštis iš karto reikia dviem ar net trims vaidmenims. Laikas – dvi savaitės, per jas tenka patirti nemažą krūvį. K. Arai pirmiausia susipažįsta su muzikos žvaigždės asmenybe, pasiskaito jos biografiją, kad susidarytų aiškesnį vaizdą apie muzikinio kelio užuomazgas, charakterį. „Tarkim, vienas dainininkas būna atviras pasauliui ir visiškas ekstravertas, laisvai judantis scenoje, kitas – labai užsisklendęs, intravertiškas“, – aiškina ji.

Šis projektas – didžiulis atradimas: tiek dėl pačios savęs, tiek ir dėl draugiškos komandos.

Kitas Keitės žingsnis – gerai išanalizuoti dainą ir išmokti žodžius, nes visi pasirodymai „Muzikinės kaukės“ scenoje vyksta gyvai. Šis darbas  užtrunka tris keturias dienas.

Paskutiniam pasiruošimo etapui atlikėja pasilieka žvaigždžių vaizdo klipus, kuriuos žiūrėdama mėgdžioja elgseną, manieras scenoje. „Kad visa tai greičiau įaugtų į kraują, pradedu jų stiliumi kaip kokia šizofrenikė vaikščioti po namus ir labai nervinti kaimynus – jie savaitėmis girdi tuos pačius mano atliekamus gabalus“, – juokiasi pašnekovė, specialiai  pasisamdžiusi ir vokalo mokytoją. Be jos, sako, būtų kaip be rankų, o gal net ir be balso, nes dainavimo patirties labai trūksta. „Ji man padeda sudėlioti muzikinius taškus ant „i“. Patyrusi visą tą katorgą, toliau galiu repetuoti ir patį šou – pasirodymo judesius, choreografiją. Tai iš pradžių išbandau namuose prie didelio veidrodžio“, – atvirauja Keitė, dažnai telefonu filmuojanti save iš šono, kad suvoktų tikrąjį vaizdą. Kai šoka priešais veidrodį, atrodo, kad viską daro labai puikiai, bet išvydusi filmuotą medžiagą ne visada lieka savimi patenkinta.

Kad nenusvirtų rankos, mokytis judesių jai padeda choreografas Justinas Andriejauskas. Jo pastabos labai svarbios, nes profesionalas, Keitės žodžiais, turi kitą akį, įžvelgia net smulkiausius momentus, kurie jai pačiai dažnai prasprūsta pro šalį.

Ne tik kaimynai, bet ir jos širdies draugas Eimantas visą Keitės įkūnytų muzikos žvaigždžių repertuarą jau moka mintinai, todėl galėtų drąsiai kartu eiti į sceną.

U. Bagdonavičiaus, LNK, K. Arai asmeninio archyvo nuotr.

Svajojo apie dainininkės kelią

Dainuoti K. Arai pradėjo vos ketverių, koncertus rengė šeimai ir lėlėms, o vėliau pradėjo lankyti Artūro Noviko džiazo mokyklą. Būdama aštuoniolikos ji įrašė pirmąją savo dainą, o nuo devyniolikos metų koncertavo, bet tuomet pasaulį užklupo pandemija.

„Vis kartoju, kad nesu profesionali dainininkė, nes nesu daug koncertavusi, nežinau daugybės techninių dalykų, todėl tai, ką žiūrovai mato per LNK, yra 50 proc. mano darbo ir lygiai tiek pat procentų mano talento“, – aiškina Keitė, „Muzikinėje kaukėje“ pamažu įgaunanti pagreitį ir tampanti viena iš geriausiai komisijos vertinamų šou dalyvių.

Trys laidos kaip treji batai

Būti „KK2“ vedėja ir filmuotis muzikiniame šou, anot pašnekovės, yra du visiškai skirtingi dalykai. „Vienu atveju tekstas jau būna paruoštas, belieka jį aiškiai ir greitai perskaityti. Tuomet įsijungia vieni mano gabumai. Filmuojant „KK2 Penktadienį“ viskas vyksta vėl kitaip, nes reikia gyvai bendrauti su pašnekovais. Nežinai, kaip jie reaguos į tavo klausimus, ką atsakys. Dar kitokia pozicija dalyvaujant „Muzikinėje kaukėje“. Tie vaidmenys – tarsi kokie treji batai, kuriuos turiu apsiauti ir su jais vaikščioti“, – skirtingą situaciją prieš filmavimo kameras apibūdina ji.

Vis dėlto muziką Keitė vadina išlaisvinančiu faktoriumi. Viskas tuomet, sako, yra atlikėjo rankose: kiek išmokai, koks įdirbis – tiek ir turi. „Sutinku, kad tam tikra prasme man lengviau nei tiems, kurie išvis neturi jokio sąlyčio su televizija. Aš jau moku reikiamu momentu pažvelgti į kamerą, pažaisti su žiūrovu už ekrano“, – darbo televizijoje suteiktus pranašumus vardija ji.

U. Bagdonavičiaus, LNK, K. Arai asmeninio archyvo nuotr.

Svajoja vaidinti filme

Išgirdusi klausimą, kas sunkiau: muzikinė ar artistiškoji laidos dalis, Keitė susimąsto. Anot jos, balsas yra tas kūno instrumentas, kuris nelavinamas atrofuojasi. „Nustatyti balsą yra didžiulis menas, kaip ir pats balsas yra raumuo, kurį reikia treniruoti kas dieną, – antraip negebėsi jo valdyti“, – aiškina K. Arai ir priduria, kad šiandien dainuoti jai yra kur kas sunkiau, nei vadinti.

Vaidinti Keitė labai nori, todėl kviečia visus lietuviškų filmų, serialų prodiuserius suklusti ir suteikti jai galimybę išbandyti save aktorės amplua. „Vaidyba, sakyčiau, yra tas gardus pyragas, kurio dar niekas ligi šiol man nedavė atsikąsti ir kuris man, tikiu, labai patiktų“, – siunčia žinutę į kino industrijos visatą ji.

Kokią vietą „Muzikinėje kaukėje“ Keitė prognozuotų sau? Mergina sako, kad viskas paaiškės finalo metu, o dabar ji tiesiog renka komisijos balus ir laukia dar vienos akcijos-atrakcijos, kai šou dalyviai galės skirti penkis balus vienam iš savo kolegų-atlikėjų. Visi čia, Keitės žodžiais tariant, be galo talentingi: tiek Liepa Mondeikaitė, tiek aktorius, grupės „120“ narys Šarūnas Januškevičius, „Queen of Roses“ vokalistė Monika Mėčiūtė ar projekto „Lietuvos balsas“ dalyvis Sidas. Vis dėlto savo balsus šiandien ji skirtų Šarūnui, kurio artistiškumui lenkia galvą. „Šarūnas – gyvas pavyzdys, kad, net ir nebūnant vokalistu, galima surengti labai gerą pasirodymą vien per vaidybą, pagaunant žvaigždės dainavimo manierą. Šarūnas man yra tikras šių metų atradimas, todėl savo penkis balus dovanočiau jam“, – impulsyvumo nuotaikos pagauta prisipažįsta K. Arai.

Atrado naujų dievačių

Būtų dar smagiau, jei „Muzikinės kaukės“ dalyviai galėtų įsikūnyti į savo norimus atlikėjus. Keitė tuomet pasimatuotų Vaido Baumilos ar Jessicos Shy kostiumus. Deja, šie vardai jau atitekę kitiems.

„Mane domintų ir kiti lietuvių atlikėjai. Manau, jie šiandien per mažai įvertinti. Norėčiau įsijausti ir į nacionalinę „Euroviziją“ laimėjusio Silvester Belt vaidmenį“, – sako ji ir priduria, kad neblogai būna ir tada, kai gauna suvaidinti kokį negirdėtą atlikėją. Tokia Keitei visai neseniai pasirodė Amerikos roko dainininkė, dainų autorė Suzi Quatro.

„Iki projekto visai jos nežinojau, kaip ir septynių „Grammy“ apdovanojimų laimėtojos kanadietės Alanis Morissette. Tos moterys man pasirodė labai fainos ir visai iš kito laikmečio nei aš. Spėju, kad jei ne projektas, tikrai nebūčiau jų atradusi“, – prisiekinėja pašnekovė. Ji dėkinga projektui už muzikinio išsilavinimo plėtimą, už naujus draugus, už gyvenimą šokio ritmu. „Negalvojau, kad toks medis kaip aš, gali taip šokti scenoje“, – traukia save per dantį Keitė.

U. Bagdonavičiaus, LNK, K. Arai asmeninio archyvo nuotr.

Patikėjo visata

Šiandien muzika K. Arai gyvenime užima 80 proc. Mergina prisipažįsta, kad, nepasisekus su prodiuseriais, muziką buvo visai užmetusi.

„Ir su prodiuseriais nesisekė, ir ant balso stygų mazgų atsirado, ir galiausiai karantinai prasidėjo – žodžiu… Aš tai priėmiau kaip visatos ženklą, kad man nelemta dainuoti. Tačiau gal šitaip ir turėjo atsitikti? Gal kitaip nebūčiau atradusi visų tų veiklų, kurios dabar yra mano gyvenime? Žinoma, tai nereiškia, kad rytoj arba po metų aš nedainuosiu. Kas žino, gal net dalyvausiu nacionalinėje „Eurovizijoje“?!“ – linksmai spėlioja ji, per tą laiką spėjusi pabūti ir drabužių stiliste, ir TV laidų vedėja.

Keitė neteigia, kad žmonės, pajutę visatos neprielankumą, turėtų plaukti pasroviui, nekovoti dėl savo idėjų. Vis dėlto sako, kad, jei vienos durys užsidaro, reikėtų ieškoti kitų. „Visi mes turime kokių nors gabumų, todėl kiekvienas privalome ieškoti savo veiklos nišų“, – įsitikinusi ji.

Kaskart vis kitokia

Vienokia K. Arai yra kaip TV laidų vedėja. Kitokia – su savo draugais. Dar kitokia – namuose. Ar daug kaukių turi mergina? Keitė sako, kad darbe ji būna labiau užsidariusi ir susikausčiusi. Visada galvoja, ką sako, jaučia atsakomybę už savo žodžius.

Su draugais ji labiau atsipalaidavusi. Namuose gali realizuoti kūrybiškąją savo pusę – kurti, fantazuoti.

Garsi mergina nežino, kiek iš tikrųjų veidų, vaidmenų, kaukių turi tikroji Keitė, užtai labai gerai pamena savo pirmąją karnavalinę kaukę. „Šokome tautinius šokius darželyje ir aš buvau fėja“, – šypsosi ji. Vis dėlto išsiduoda, kad vaikystėje, paauglystėje būta ir ne tokių fėjiškų akimirkų. Patyčios dėl kitokios išvaizdos (Keitės tėtis yra japonas, palikęs šeimą, kai mergaitei buvo vos keleri metukai, – aut. past.) giliai įsirėžė į atlikėjos širdį. Svarbiausia, kad viską – klasės draugų išpuolius, piktus žodžius – ji labai slėpė nuo mamos, nes nenorėjo jai suteikti  skausmo.

Šiandien tiek savo tėčiui, tiek ir skriaudėjoms iš mokyklos Keitė jau viską atleido. „Tą patį galiu patarti ir kitiems – pyktį konvertuoti į atleidimą. Aš nesakau, kad turime leisti save sutrypti su š…, bet reikia suprasti, kad tas, kuris burba, nėra už jus laimingesnis. Jis gal net labiau nelaimingas nei jūs! Vaikai turi per mažai gyvenimiškosios patirties suvokti, ką daro ir kokie skaudūs to padariniai kitiems“, – aiškina K. Arai ir siūlo nekaupti savyje negatyvių dalykų, nes nuoskaudos ir neapykanta labiausiai kenkia mums patiems.

„Tų negatyvių dalykų ir taip gyvenime daug, o būti kažkieno saule, nors ir debesyje, visuomet kur kas sunkiau“, – juokiasi ji ir linki kiekvienam, išgyvenančiam panašius jausmus, būti saulės spinduliu, o ne nykiu dangumi.

U. Bagdonavičiaus, LNK, K. Arai asmeninio archyvo nuotr.

Mėgstamas laisvalaikis – darbas

Anot Keitės, laisvalaikis ir yra jos mėgstamas darbas. Arba laiką leisti  su šuneliais. TV laidų vedėja keturkojų turi du. Vieną mišrūną ji rado degalinėje, pavadino Meškiu. Kitas lepūnėlis, dažnai miegantis drauge su savo šeimininke, yra vardu Kyo. „Meškį radau pirmą. Paskui pagalvojau, kad jam vienam gali būti nuobodu, todėl įsigijau Kyo. Abu šuneliai yra neišskiriami draugai. Jei grįžtu su Kyo po filmavimų, Meškis pirmiau puola prie „brolio“, o tik paskui prie manęs“, – juokiasi Keitė ir informuoja, kad kamerų dėmesio jau teko paragauti abiem jos augintiniams, mat abu filmavosi laidoje apie gyvūnus, buvo nuomonės formuotojai.

Visi turime kokių nors gabumų, todėl kiekvienas privalome ieškoti savo veiklos nišų.

O ji pati? Pašnekovė sutinka, kad būti nuomonės formuotoju yra tam tikrų privalumų, bet ji nenori savo feisbuko ar instagramos paversti skelbimų lenta. „Gal ateis diena, kai kursiu smagaus turinio filmukus, bet visi tie, atsiprašant, pakakojimai rytais ir vakarais viešai – ačiū, ne… Manęs tai nedomina. Nematau prasmės visiems transliuoti savo gyvenimo, kuris nėra kažkoks ypatingas. Jei būčau keliautoja aplink pasaulį – tuomet kitas reikalas. Visi tie, kurie negali keliauti, galėtų mane stebėti“, – svarsto ji ir siūlyti kremukų, kai visas pasaulis ir taip dūsta nuo perteklinio vartojimo, neketina.

Keliauti neturi laiko

K. Arai juokiasi, kad net ir labai norėdama keliauti šiuo metu niekaip negalėtų. Pirma, varžo filmavimai televizijoje, vykstantys kiekvieną savaitę. Antra, neseniai ji įsigijo patalpas, kuriose žada atidaryti fotostudiją ir teikti žmonėms reklamos paslaugas.

„Vasaros būna gražios ir Lietuvoje – kam dar išradinėti dviratį kažkur svetur? Jei keliauju – tai retai ir galingai“, – atvirauja ji. Paskutinė kelionė? Į Dominikos Respubliką. „Man patinka, kai viską už mane suplanuoja kelionių agentūra. Tuomet galiu ramiai ilsėtis. Tačiau kai keliauju su draugėmis – jos labiau užsidegusios – viską planuojame pačios“, – sako mergina.

Maždaug prieš septynerius metus Keitė pirmąsyk lankėsi Japonijoje. Tėtis pakvietė. Tačiau tokio ryšio, kokio ji tikėjosi iš ilgai laukto susitikimo, užmegzti nepavyko. Japonai, anot jos, šalti žmonės. Jų charakteris dar kitoks nei santūrių ir kiek melancholiškų lietuvių.

U. Bagdonavičiaus, LNK, K. Arai asmeninio archyvo nuotr.

Prie viešumos jau priprato

Su savo širdies draugu Eimantu (jis – pardavimų vadovas) Keitė draugauja penktus metus. Nors pradžioje žiniasklaida jį šiek tiek erzino, dabar vaikinas nebekreipia į tai dėmesio.

„Kai Eimantas sužinojo, kad dalyvausiu „Muzikinėje kaukėje“, labai dėl manęs džiaugėsi“, – atvirauja K. Arai. Apie šeimos kūrimą pora jau pagalvoja, bet dar neplanuoja, tačiau jei atsitiktų gyvenimas ir staiga atskristų gandrai, abu būtų labai laimingi.

Velykas Keitė su Eimantu žada sutikti tradiciškai. Pirmą dieną važiuos pas Keitės mamą, o antrą Velykų dieną aplankys Eimanto tėvus.

„TV dienos“ skaitytojams K. Arai, viena iš „Muzikinės kaukės“ lyderių, linki švęsti gyvenimą ir per daug nespėlioti, kas pirmesnis – kiaušinis ar višta. „Kartais dalykai būna kur kas paprastesni, nei mums atrodo“, – šypsosi ji.

GALERIJA

  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
  • K. Arai: jaučiuosi dėkinga likimui už suteiktą dar vieną galimybę
U. Bagdonavičiaus, LNK, K. Arai asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS